Ekonomi Oda ve borsalardan istihdam sözü

Oda ve borsalardan istihdam sözü

22.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB’da düzenlenen “Türkiye Ekonomi Şurası”ndaki konuşmasının ardından iş konseyi ve bölge temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda temsilciler, 7 bölgeki ekonomik gelişmeler hakkında Erdoğan’a bilgi verdi.

Oda ve borsalardan istihdam sözü

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, işadamları Erdoğan’a finansa ulaşımda yaşanan sorunları ve bankaların uyguladığı yüksek faizlerden şikayetlerini iletti. İş temsilcilerinin faiz konusunda destek istemesi üzerine Erdoğan, “Bu konularda çalışacağız” diyerek yanındaki bakanlara talimat verdi. Özellikle kredi faizleri için TOBB’un da içinde olduğu bir çalışma yapılması ve bu konuda atılacak adımların bu çalışmadan sonra netleşmesinin beklendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

‘Seri şekilde çözülecek’

SGK primlerinde en azından 2019’da özel sektöre yardımcı olunması ve devletten beklenen KDV alacakları da Erdoğan’la görüşmede dile getirildi. İş dünyasının bütün sorunlarının çözüleceği mesajını veren Erdoğan’ın taleplere olumlu baktığı, ilgili bakanlara çalışma yapılması için de talimat verdiği öğrenildi. Görüşmede Erdoğan, sanayici ve ticaret temlsilcilerine “Sorunlar seri şekilde çözülecek” dediği belirtildi.

Özel sektörün sorunlarını “birinci ağızdan birinci kişiye aktarma” şansı bulan işadamlarından Erdoğan’ın da bir isteği oldu. İş dünyasından istihdamı artırmalarını, yeni bir istihdam seferberliği başlatmasını isteyen Erdoğan, tek tek bütün odalardan taahhüt aldı. Oda ve borsa temsilcileri de illerinin durumu ve kapasitesine göre 5-10 binli sayılara kadar faaliyette bulundukları kentlerde istihdam sözü verdi. Erdoğan, istihdam seferberliği için işadamlarına “birinci önceliğiniz bu” dediği öğrenildi.