Gündem Ödüllü sahtekâr!

Ödüllü sahtekâr!

15.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Doktor olmamasına rağmen beyin ameliyatlarına giren, TV’de sağlık konuşmaları yapan ‘sahte profesör’ tutuklandı. Sahtekâra, bir üniversitede ‘yılın bilim adamı’ ödülü verildiği ortaya çıktı

Ödüllü sahtekâr

İstanbul’da dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan ‘sahte profesör’ Cüneyt Turan, emniyetteki sorgusundan sonra sevk edildiği mahkemede tutuklandı. İfadesinde suçunu kabul edip doktor olmadığını itiraf eden Cüneyt Turan’ın “Para için değil, kişisel ve kariyer tatmini için yaptım” dediği öğrenildi. Sahte profesörün, bazı özel hastanelerde tanıdığı doktorlarla birlikte misafir doktor olarak ameliyatlara girdiği ve bir yıl önce aynı suçlamayla polis tarafından ifadesinin alınıp savcılıkça serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Doktorları da kandırdı

Lise mezunu olan ama kendisini herkese Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu, beyin, sinir ve omurilik cerrahi profesörü olarak tanıtan Cüneyt Turan’ın görüştüğü kişilere, Almanya ve Amerika’da beyin tümörleri üzerinde ihtisas yaptığını söylediği öğrenildi. Hiçbir tıp eğitimi olmayan Cüneyt Turan’ın iletişim kurduğu doktorlara da kendisini ‘profesör doktor’ olarak tanıttığı ve samimiyet kurup birlikte bazı özel hastanelerde ameliyatlara girdiği tespit edildi.

Üniversitelere de konuşmacı olarak giden Cüneyt Turan’ın katıldığı TV programlarında, 10 binin üzerinde beyin tümörü ameliyatı yaptığını söylediği ve sağlık konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği belirlendi.

Öğrenci konseyi tarafından verildi

Haberin Devamı

‘Sahte profesör doktor’ Cüneyt Turan’a, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından 2016’da ‘yılın en başarılı bilim adamı’ ödülü verildiği öğrenildi. Kendisini beyin cerrahi ve tümörü uzmanı olarak tanıtıp üniversitelerde konuşmalar yapan Turan’ın katıldığı seminer ve konferanslardan para aldığı belirlendi. İnternetteki videolara göre, Turan bu konferanslarda 10 bin beyin tümörüne müdahale ettiğini söylüyordu. Sosyal medya fotoğraflarına göre, gerçek doktorlar tarafından ‘Milli İlaç Sanayi Kurucu Başkanı’; ‘Sisi’ lakaplı Seyhan Soylu tarafından ise bir programda filmci olarak tanıtılıyordu. Adnan Oktar’ın A9 kanalında da tıp sohbetleri yapan Cüneyt Turan, kendisini ilkokuldayken cerrah olmayı kafasına koymuş bir idealist olarak tanımlıyordu.

Ameliyatlar araştırılıyor

Katıldığı seminer ve programlarda, 2006 ve 2009 yılları arasında aktif çalışmaları olduğunu, 2009’dan sonra ise misafir hoca olarak ameliyatlara girdiğini, hiçbir hastasını kaybetmediğini dile getirdiği öğrenilen Cüneyt Turan’ın 4-5 yıldır kendisini profesör olarak tanıttığı belirlendi. Bazı hastaların tahlil, ultrason ve beyin filmlerini inceleyerek para karşılığında tedavi yöntemleri de sunduğu öğrenilen Turan’a yönlendirilen hastaların, referansları vasıtasıyla Turan’la irtibata geçtikleri anlaşıldı. Sosyal medyada ‘Profesör Doktor Cüneyt Turan’ adıyla hesaplar açtığı da tespit edilen sahte doktorun ameliyatlara nerede, ne zaman ve nasıl girdiği inceleniyor.