Eğitim Öğrenciler Nasıl Ucuza Seyahat Eder?

Öğrenciler Nasıl Ucuza Seyahat Eder?

15.08.2017 - 11:16 | Son Güncellenme:

Tatil öğrencilik hayatının en renkli kısmı. Birçok seçenekle hem tatili hem de öğrenim dönemini değerlendirmeniz mümkün. Peki öğrenci bütçesine uygun neleri tercih edebileceğinizi veya hem gezip hem çalışarak nasıl farklı tecrübeler kazanabileceğinizi biliyor musunuz?

Öğrenciler Nasıl Ucuza Seyahat Eder

Yoğun geçen öğrencilik hayatının molası şüphesiz tatiller. Haftalar bazen aylar öncesinden planlanlanmaya başlanan tatil için çok fazla seçeneğiniz var. Bunun yanı sıra öğrenim dönemimiz dahilinde de öğrenci programları sayesinde yeni keşifler yapabiliyorsunuz. Seyahat anlayışınıza uygun planları veya tamamen farklı ve yeni tecrübeleri nasıl edinebileceğinizi sizin için derledik.

Haberin Devamı

Erasmus

Öğrencilik yılları için seyahat denince ilk akla gelen seçeneklerden biri Erasmus. Erasmus programına Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ülkeleri ile Türkiye'de dahil. Lisans ve yüksek lisans eğitimi devam eden öğrenciler bu programa katılabiliyor ve tercih ettikleri ülkenin ekonomik düzeyine göre aylık 500 Euro'ya kadar hibe desteği alabiliyor. Akademik yeterliliği arttırmak, dil becerisini geliştirmek ve yeni kültürler keşfetmek için öğrencilik döneminde tercih edilebilecek ekonomik programlardan biri olan Erasmus'a ilgi her geçen gün artıyor. Ayrıca sınır geçiş serbestliği ile gittiğiniz ülkelere komşu ülkeleri ziyaret etmeniz de kolaylaşıyor. Türkiye'deki birçok üniversite bu değişim programına öğrencilerini dahil ediyor. Erasmus'a başvuru şartları ve detaylar için okulunuzdaki ilgili birimi mutlaka ziyaret edin.

Haberin Devamı

Öğrenciler Nasıl Ucuza Seyahat Eder

Interrail

Seyahat planınızda Avrupa'nın büyük bir kısmını keşfetmek var ise Interrail, sizin için en iyi yöntem. Kısa süre içinde birden fazla yeni yer görebiliyor, farklı maceraları deneyimleyebiliyorsunuz. Interrail yapacaklar için gitmeyi planladıkları ülke hakkında araştırma yapmak oldukça önemli. o ülkenin kültürü, günlük alışkanlıkları ve güncel durumları ile ilgili ne kadar bilgi sahibi olursanız, ilgi alanlarınıza zaman ayırma konusunda işiniz kolaylaşacaktır. Bunun yanı sıra Interrail Global Pass biletleri süreye ve seyahat planı yoğunluğuna göre 800tl ve 2 bin Tl arasında değişen fiyatlarla satın alınabiliyor. Bilet
fiyatlarının bütçeye uygunluğu da üniversiteliler için en önemli tercih nedenlerinden biri.

Öğrenciler Nasıl Ucuza Seyahat Eder

Work and Travel

Work and Travel Amerika Birleşik Devletleri kontrolünde yapılıyor. Yaz tatili boyunca çalışmaya ağırlık verip aynı zamanda dillerini geliştirmek isteyen öğrenciler çoğunlukla bu programı tercih ediyor. Amerika'nın çeşitli yerlerindeki Restoran, eğlence merkezleri ve otellerde öğrencilere tanınan özel vize sayesinde çalışabiliyorsunuz. Amerika'daki karma öğrenci nüfusu dikkate alındığında birçok farklı milletten yeni arkadaşlar da edineceğinizi unutmayın. Hem çalışıp, hem dilinizi geliştirmek, bunun yanı sıra ülke içinde dilediğiniz yerleri keşfetme fırsatını değerlendirmek için Work and travel programlarını inceleyin ve bu deneyimi mutlaka tadın.