Afyonkarahisar Öğrencilere Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

Öğrencilere Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

22.02.2018 - 15:19 | Son Güncellenme:

.

Öğrencilere Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Ticaret Borsası Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu'nda öğrencilere hayvan sevgisini arttırmak için eğitim verildi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar il merkezinde 10 okulda düzenlenecek olan eğitimlerin ilki Afyonkarahisar Ticaret Borsası Şehit Ömer Halisdemir İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Okulun Konferans Salonu'nda yapılan eğitime katılan Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, yaptığı konuşmada, müdürlük olarak doğanın korunması, yaban hayvanları, sokak hayvanları, avlaklar, ekosistemlerin yaşatılması ve geliştirilmesi adına bir dizi çalışmalar yürütmekte olduklarını söyledi.

5199 sayılı hayvanların korunması kanunundan gelen sorumluluk ve yetkilerle hayvan haklarının korunması, onların yaşamlarının desteklenmesi ve sokak hayvanlarına yönelik bir dizi proje ve çalışmalar yaptıklarını belirten Temel, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu çerçevede bizimle aynı dünyayı paylaşan sokak hayvanlarının kanunla güvence altına alınan yaşam haklarının korunması için toplumda farkındalık oluşturulması ve toplumsal bilincin yükseltilebilmesi, eğitim çalışmalarının başarısına bağlıdır. Eğitimin küçük yaşta verilmesi ise son derece önemlidir. Bu nedenle bölge müdürlüğümüzce ilkokul çocuklarına yönelik eğitici ve bilgilendirici çalışmalara başlanmıştır. Afyonkarahisar il merkezinde 10 okulda 10 hafta sürecek hem eğitim, hem de sokak hayvanları fotoğraf sergisi ile pekiştirilen eğitim çalışmaları verilecek. Ayrıca bu eğitimlerle çocukların hayvanlara yönelik sevgi ve merhamet duygularının arttırılması hedeflenmektedir."

Konuşmaların ardından Doğa Koruma Ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü görevlisi Rahime Çolak, çocuklara hayvanlar alemiyle ilgili bir sunum yaptı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ali Gezer ise hayvanların korunması kanunuyla ilgili bilgiler verdi

Eğitimin ardından çocuklara, Doğa Koruma Ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan kalemlikler hediye edildi.