Siyaset Öğretmen maaşı 7 bin TL olsun

Öğretmen maaşı 7 bin TL olsun

25.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Öğretmenler Günü’nde Beylikdüzü’nde 3 okul açan CHP lideri Kılıçdaroğlu, öğretmenlere özel bir yasa önerisinde bulunarak, “Yoksulluk sınırı 7 bin 56 lira. Bütün öğretmenlere yoksulluk sınırının üstünde bir aylık verelim” dedi...

Öğretmen maaşı 7 bin TL olsun

Beylikdüzü Belediyesi’nce yaptırılan Cevat Güleç Ortaokulu, Şehit Ömer Halisdemir Özel Eğitim Okulu ve Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Anaokulu dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Okulu gezen ve okulun yapımında emeği geçenlere plaket veren Kılıçdaroğlu’nun gündeminde Öğretmenler Günü’nde olunması vesilesiyle öğretmenlerin sorunları vardı.

Haberin Devamı

“Öğretmenlerin ne kadar değerli olduğunu, hatta çocuklarımızı birer mimar gibi yetiştirdiklerini biliyoruz. Peki bunları bildiğimiz halde öğretmene neden değer vermiyoruz? Neden onun uygarca yaşayabileceği bir ortam hazırlamıyoruz?” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere has bir yasaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bağımsız yasa yapalım

Öğretmenler Meslek Yasası gibi bir düzenlemeyle öğretmenlerin devlet memurları yasasından çıkarılması teklifine gündeme getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Öğretmenler için bağımsız, güzel bir yasa çıkarmalıyız. Öğretmenlik mesleğini, diğer mesleklerden ayrı tutmalıyız. Bu konuda söz veriyorum, gelirse önce biz buna ‘evet’ diyeceğiz. 15 yıllık bir öğretmen, 3 bin 40 lira net aylık alıyor. Birinci derece dördüncü kademede olan bir öğretmen 3 bin 144 lira aylık alıyor. Yoksulluk sınırı 7 bin 56 lira. Yani öğretmenlerimizin tamamı yoksulluk sınırının altında aylık alıyor. Özel bir yasa çıkaracağız ve bütün öğretmenlere istisnasız yoksulluk sınırının üstünde bir aylık verelim. Gelin diyorum hep birlikte buna ‘evet’ diyelim. Emin olun parlamentoda hiç kimse buna ‘hayır’ demez.”

Haberin Devamı

‘Kime vereceğiz’

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmen bizim öğretmenimiz. Çocuğu emanet ediyoruz. Geleceğe hazırlayacaklar. Öğretmene vermeyip kime vereceğiz Allah aşkına maaşı. Oturalım, doğru dürüst bir aylık verelim. Ayrıca öğretmene kesinlikle 3 bin 600 ek gösterge hakkını da verelim. Ayrıca her 24 Kasım’da her öğretmene birer maaş ikramiye verelim. 80 milyonluk bir toplum, bir Türkiye Cumhuriyeti öğretmenine bir ikramiye veremeyecek durumda mı?”

Törenin sonunda okulların hizmete alınmasında emeği geçenlere plaket takdim edilmesinin ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Cevat Güleç Ortaokulu’nu gezdi.

Öğretmen maaşı 7 bin TL olsun

Cinsiyetçi dil tepkisi

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), önceki gün İstanbul’da sarf ettiği, “Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa bu erkek de hıncını gelir karısından alır” sözleri nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’na özür çağrısında bulundu. Dernek, “Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz ve hiçbir durum şiddet kullanmaya mazeret olarak gösterilemez. Kamu ve sivil toplum el ele şiddetle mücadele ederken, toplumsal değerlere karşı sorumlu olduğunu düşündüğümüz bir siyasi parti başkanının yaptığı bu çirkin açıklamalar, bazı siyasetçilerin cinsiyetçi dilini bir kez daha ortaya çıkarmıştır” denildi.