Siyaset OHAL iş adamlarına değil

OHAL iş adamlarına değil

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, zaman zaman birilerinin Olağanüstü Hal uygulamasını bahane ederek iş dünyasının yatırım şevkini kırmaya çalıştığı yönünde şikayetler geldiğini belirtti.

OHAL iş adamlarına değil

Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Genel Kurulu’na katılan Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN: Zaman zaman kulağımıza birilerinin Olağanüstü Hal uygulamasını bahane ederek iş dünyasının yatırım şevkini kırmaya çalıştığı yönünde şikayetler geliyor. Buradaki arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm iş dünyamıza sesleniyorum, Allah aşkına Olağanüstü Hal’in terörle mücadele dışında kullanılması bugüne kadar kesinlikle olmuş mudur? 15 yıl önce biz geldiğimizde Türkiye’de Olağanüstü Hal vardı. Şöyle 20 yıl öncesine doğru gidin, grevlerin olduğu o günleri hatırlıyor musunuz? Acaba bu kadar grev neden oluyordu ve bu grevler karşısında Türk sanayisinin ne konuma geldiğini herhalde hatırlıyoruzdur. Ama o günden bugüne eğer bu Olağanüstü Hal olmamış olsaydı, bak işte burada kısa bir süre önce Bursa’da bu tür yollara tevessül etmek isteyenler oldu. Biz nereden istifade ettik? Olağanüstü Hal’den. Biz oradaki yatırımcılarımızın önünü kesmek isteyenlere neyle müdahale ettik? Olağanüstü Hal ile. Anında hemen oradaki grevi durdurduk. Bu terörle mücadele için kullanılmış bir yoldur. Bu bizim girişimcilerimiz, iş adamlarımız için kullanılmış bir yol değil ki. Ama bizim karşımıza, hele hele işadamlarımız çıkıp da dernekleriyle vesaire ‘Olağanüstü Hal kalkması gerekiyor’ diyorsa bu bizi üzer.

Haberin Devamı

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ: Sadece PKK’yı, DEAŞ’ı ve bunun yanında FETÖ gibi terör örgütlerini engelliyor, başka bir şeyi değil. Biz bu mücadelemizi yedinci kez değil, sekiz gerekiyorsa sekiz, dokuz gerekiyorsa dokuz, on gerekiyorsa on, ülkemizin huzuru için bunu yapmaya devam edeceğiz. Çünkü ülkemizin huzuru için buna ihtiyacımız var.

MÜSAADE YOK: Türkiye’nin bir hukuk devleti. Hukukun dışında iş yapmaya kalkan veya elindeki yetkileri ve sahip olduğu ilişkileri kumpas kurmak için kullananlardan hesap sormak, bu ülkenin yöneticileri olarak bizlerin boynunun borcudur. Bu makamlarda bulunmamızın bir sebebi de milletimizi işte bu tür alçaklardan, tefecilerden korumaktır. Geçmişte FETÖ bu yöntemi kullanarak çok kişinin başını yaktı. Aynı yanlışın tekrarlanmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konudaki hassasiyetimi işte burada sizlerle en samimi şekilde paylaşıyorum.