Antalya Okçuluk'ta Hedef Tokyo Olimpiyatları

Okçuluk'ta Hedef Tokyo Olimpiyatları

24.05.2018 - 12:05 | Son Güncellenme:

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu: "İlk hedefimiz olimpiyatlara hem erkekler hem de kadınlarda takım olarak katılmak" " Türk okçuluğunu henüz 15-16 yaşındaki genç sporcularımız ileriye taşıyacak"

Okçulukta Hedef Tokyo Olimpiyatları

ANTALYA(AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, ilk hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hem erkekler hem de kadınlarda takım olarak katılmak olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Dünya Kupası'nın ilk ayağının Çin'in Şanghay kentinde yapıldığını belirterek, ikinci ayak yarışmasının Antalya'da devam ettiğini hatırlattı.

Kupanın üçüncü ayağının ABD'de ve dördüncü ayağının da Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirileceğini dile getiren Topaloğlu, "4 ayaktan oluşan Dünya Kupası'nın final yarışması bu yıl ilk kez Samsun'daki yeni okçuluk tesislerimizde yapılacak. Samsun'da Türk okçuluğu adına çok önemli bir gelişmeyi yaşayacağız." diye konuştu.

Topaloğlu, müsabakaların 29-30 Eylül tarihlerinde yapılacağını aktardı.

- "Hedefimiz takım halinde olimpiyatlara katılmak"

Federasyon Başkanı Topaloğlu, Dünya Kupası yarışmalarını Tokyo Olimpiyatları'na giden yoldaki taşlar olarak gördüklerini belirterek, bu yarışmalarda sporcularının ne durumda olduğunu, daha ne kadar çalışmaları gerektiği konusunda veriler aldıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

2020 Tokyo Olimpiyatları'nın kotalarının, 2019'da Hollanda'da yapılacak Dünya Şampiyonasında dağıtılmaya başlanacağını anımsatan Topaloğlu, şunları söyledi:

"Hazırlıklarımız 2019 Dünya Şampiyonası ile ilgili olarak devam etmektedir. Onun ardından Avrupa Şampiyonasında kota arayacağız. Onun ardından da 2020 yılında Antalya'da yapılacak Dünya Kupası ikinci ayak yarışmaları son kota yarışması olacak. Ümit ediyorum ki sporcularımız takım halinde Tokyo'da ülkemizi temsil edecekler. İlk hedefimiz olimpiyatlara hem erkekler hem de kadınlarda takım olarak katılmak. Bunun gerçekleştirdikten sonraki hedefimiz olimpiyat madalyası kazanmak."

- Altyapı yüz güldürüyor

Topaloğlu, 2013 yılında 13-14 yaşındaki çocuklara yönelik başlattıkları altyapı çalışmalarının sonuçlarını almaya başladıklarını da anlattı.

Uluslararası yarışmalarda derece elde eden Mete Gazoz, Yasemin Anagöz, Yeşim Bostan gibi genç sporcuların, bu çalışmalarının başarıya ulaştığını gösterdiğini vurgulayan Topaloğlu, şunları kaydetti:

"Geçen hafta İtalya'da yapılan Avrupa Gençlik Kupası yarışmasına 6 genç sporcumuzu göndermiştik. Bunlardan 4'ü madalya aldı. Türk okçuluğunu henüz 15-16 yaşındaki genç sporcularımız ileriye taşıyacak. Uzun yıllar Türk okçuluğuna hizmet edecekler. Onların başarıları bizleri ileriye dönük umutlandırdı. Bu sporcular da 2024 Olimpiyatları'na hazırlayacağımız çocuklarımız. Onları da özel eğitim ve çalışmalarla yine sistemimizin içinde çalıştırmaya devam edeceğiz. Onların başarıyla da hepimiz moral bulduk."