Alternatif Tıp Ökse otunun faydaları

Ökse otunun faydaları

12.12.2017 - 16:34 | Son Güncellenme:

Ökse otu, sayısız şifalı bitkiden sadece bir tanesi… Kanser ve tansiyon başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisi için kullanılan ökse otunun faydaları saymakla bitmiyor. İşte ökse otunun faydaları…

Ökse otunun faydaları

Ökse otunun faydaları eski inançlarda reçetelerde ilaç olarak kullanılmaktaydı. Ökse otunun faydaları henüz herkes tarafından tam olarak bilinmiyor. Ökse otu, kanser, diyabet, sinir sistemi, restoratif anksiyete, kan basıncı, inflamasyon, bağışıklık, horlama ve menstrüasyon gibi birçok hastalığı tedavi edici özellikleri bulunuyor.

Eski dönemlerde çeşitli hastalıklarda şifa niyetine kullanılan ökse otunun faydalarından henüz haberdar değilseniz sizler için hazırlamış olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.

Ökse otunun faydaları her ne kadar çok olsa da kullanırken bir takım püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Çünkü ökse otunun yaprakları ve sap kısmı zehirlidir. Ve bu kısımların kesinlikle tüketilmemesi gerekir. Aynı zamanda ökse otunun meyvelerinin de çiğ olarak tüketilmesi zehirlenmelere sebebiyet verebilmektedir.
Pankreası yenileyen bitkiler

Ökse otunun faydaları

Ökse otunun faydalarından bahsetmek gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz.

Kanserle mücadele eder
Ökse otu kanser karşıtı aktiviteye sahiptir. Kemoterapi sonrasında hastalarının durumunu hafifletmek için yardımcı olur. Ayrıca, ökse otu kanser hücrelerinin ölümüne de neden olur. Ökse otunun kanser tedavisinde etkili olmasının nedenlerinden biri de bağışıklık sistemini güçlendirip vücudun hastalıklara karşı korumasıdır.

Tansiyonu dengeler
Ökse otu, insanları etkileyen hipertansiyon üzerinde ölçülebilir bir etkisi vardır. Hipertansiyonu azaltarak felç, kalp krizi ve koroner kalp hastalığını önlemeye yardımcı olur. Tansiyonun yükselmesini de düşmesini de engeller.

Diyabete iyi gelir
Günde 2-3 bardak içilen ökse otu çayı kandaki şeker seviyelerini düşürür. Ayrıca, insülin üretimini yönetir.

İltihaplanmalarla mücadele eder
Ökse otunun doğal bir anti inflamatuardır. Artrit ve diğer eklem ağrılarına neden olan enflamasyonu hem iç hem de dıştan tedavi eder. Anti inflamatuar yeteneği sayesinde ökse otu, sindirim ve mide ağrılarının da hafifletilmesine yardımcı olur.

Üst solunum yollarına iyi gelir
Solunum sistemindeki tahrişi azaltır. Öksürük, boğaz ağrısı, bronşit ve göğüs sıkışmasını tedavi etmek için de kullanılır.

Strese iyi gelir
Ökse otu, uykusuzluk, anksiyete, stres ve depresyon gibi hastalıklara sahip olanların sinir sistemini rahatlatır, stres hormonlarını azaltır.

Kanamaları durdurur
Burun, akciğer ya da bağırsak kanamanız varsa, ökse otu çayı hemostatik etkisi sayesinde kanamayı durduracaktır. Günde 1 fincan ökse otu çayı içebilirsiniz.

Uyku problemlerine iyi gelir
Uykusuzluk ve huzursuzluk probleminiz varsa, ökse otuyla hazırlanan çaylar bu duruma çözüm olacaktır. Ökse otu, sinir sisteminde yatıştırıcı bir etki göstererek dinlendirici bir uyku uyumanıza yardımcı olmaktadır.

Regl ağrılarına iyi gelir
Ağrılı ve kramplı regl dönemi geçiriyorsanız, ökse otu çayı regli döneminde yaşadığınız gerginliği ve krampları rahatlatacaktır.

Ökse Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?
1 fincan soğuk suyun içerisine ince ince kıyılmış 1 çay kaşığı ökse otu ekleyin. Karışımı 1 gün oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra ısıtarak için.

Ökse Otunun Yan Etkileri
Ökse otu çiğ tüketilirse nöbetlere neden olabilir. Anafilaktik şokunda dâhil olduğu ciddi alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Ökse otu tüketmeye başlamadan önce doktorunuza danışın. Hamile ve emziren kadınların ökse otu tüketmesi önerilmez.

Yazarlar