Gündem ‘Oksijen yerine azot verildi’ iddiası

‘Oksijen yerine azot verildi’ iddiası

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Oksijen yerine azot verildi’ iddiası

İzmir’in Torbalı ilçesinde, göz ameliyatı olmak için Torbalı Devlet Hastanesi’ne götürülen 5.5 yaşındaki E.A.’ya, anestezi sırasında oksijen yerine azot verildiği ileri sürüldü. Küçük çocuk yaşam mücadelesi verirken, il sağlık müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Anne İpek Y. ve baba Ünal A., geçen pazartesi günü 5 yaşındaki oğullarını göz ameliyatı için Torbalı Devlet Hastanesine götürdü. Ameliyat öncesi anestezi verilen E.A.’nın önce nefes alıp vermesi ardından ise kalbi durdu. E.A., buradaki ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Anne İpek Y., çocuklarını güle oynaya ameliyathaneye götürdüklerini, yaşananlara hala bir anlam veremediğini söyledi. Torbalı Devlet Hastanesi Başhekiminin, çocuklarını önceki gün EÜ Çocuk Hastanesi’nde ziyarete geldiğini anlatan İpek Y., şunları kaydetti: “Oksijen yerine azot gazı koyulduğu iddiasını biz bilmiyorduk. Bunun kendilerinden kaynaklanan teknik bir sorun olduğunu söyledi. Tüplerin karışmış olabileceğini, bağlantılarının yanlış olmuş olabileceğini söylediler. ‘Oksijen yerine azot verilmiş olabilir’ dediler.”

İpek Y., savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Soruşturma başlatıldı

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur ise yaşananlarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattıklarını, çocuğun sağlığına kavuşması için gereken her şeyin yapıldığını ifade etti.