Gündem Öksüz’ün yakınları ABD’de lüks içinde

Öksüz’ün yakınları ABD’de lüks içinde

15.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Öksüz’ün eşi Aynur Öksüz ve kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım, ABD’nin New Jersey eyaletinde görüntülendi. Görüntülerde 550 bin dolarlık lüks evde kalan Aynur Öksüz, Chevrolet marka bir arabayla villasından ayrılıyor, Yıldırım ise sahibi olduğu oto galerinin önünde ABD bayrağını öpüyor.

Öksüz’ün yakınları ABD’de lüks içinde

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz’ün darbe girişiminden bir ay önce eşi ve üç çocuğunu Amerika’da yaşayan örgüt mensubu kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım’ın yanına yerleştirdiği ortaya çıkmıştı. Sakarya’da FETÖ davasında yargılanan Adil Öksüz’ün kayınpederi Cevat Yıldırım da kızı ve oğlunun ABD’de yaşadığını itiraf etmişti.

Haberin Devamı

550 bin dolarlık villa

Öksüz’ün eşi Aynur Öksüz ve kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım, Anadolu Ajansı tarafından ABD’nin New Jersey eyaletinde görüntülendi. Aynur Öksüz, New Jersey eyaletine bağlı Ridgefield semtinde bulunan kardeşi Yıldırım’ın evinin önünde kendisine tahsis edilen Chevrolet Cruze marka arabayı kullanırken görüntülendi. Öksüz’ün yaşadığı üç katlı evin bulunduğu Ridgefield semti, New Jersey eyaletinin lüks ve güvenli bölgelerinden biri olarak biliniyor. Clark Avenue (caddesi) üzerinde, özel garajı ve bahçesi olan yaklaşık 550 bin dolar değerindeki evin önünde Öksüz’ün kardeşi Abdulhadi Yıldırım’ın da kullandığı 3-4 ayrı lüks araç bulunuyor.

Öksüz’ün yakınları ABD’de lüks içinde

Aynur Öksüz ve kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım’ın yaşadığı villanın önündeki lüks araçlar da dikkati çekti.

Haberin Devamı

ByLock kullanıcısı

FETÖ darbe süreciyle ilgili yargılama sürecinde KOM Daire Başkanlığı’nca hazırlanan analiz raporunda Öksüz çifti ile kardeşi Mehmet Öksüz ve diğer kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım’ın ByLock kullandıkları bilgisi yer almıştı. Ayrıca Aynur Öksüz’ün FETÖ’nün finansal ayaklarından biri olan Kaynak Holding’e bağlı bir şirkette SGK kaydı bulunduğu tespit edilmişti.

Lüks oto satıyor

Öksüz’ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım’ın, New Jersey eyaletinin Manhattan manzaralı Edgewater semtindeki lüks oto satışı ve tamiri yapılan işyerinde müşterilerle ilgilenirken ve çalışanlarıyla konuşurken çekilen görüntüleri de AA objektiflerine yansıdı. Hudson Nehri kenarındaki River Road (caddesi) üzerinde bulunan Edgewater Motors isimli işyerinin önünde, çeşitli markalarda çok sayıda lüks otomobil yer alıyor.

ABD bayrağını öptü

Görüntülerde Yıldırım’ın iş yerine ABD bayrağı asmaya çalışırken bunu önce kendisinin öptüğü, ardından yanındaki yeşil tişörtlü çalışanına öptürdüğü görülüyor. Yıldırım’ın Türk çalışanı daha sonra ABD bayrağını eline alıp coşkuyla sallıyor. Abdulhadi Yıldırım ve çalışanının sevgi gösterisinin ardından bayrak, iş yerinin dış kısmına asılıyor.
Lüks yaşamı ile dikkat çeken Yıldırım’ın, darbe girişiminin iki kilit ismi Adil Öksüz ve Kemal Batmaz arasındaki ilişkide de güçlü bir rol oynadığı biliniyor. Darbe girişiminin planlayıcıları olan FETÖ’cü iki imamın Amerika’daki faaliyetlerinde önemli lojistik destekler sağlayan Yıldırım’ın Kemal Batmaz’ın yöneticilik yaptığı ve örgüte finans sağlayan Kaynak Holding’de bir dönem hisse sahibi olduğu tespit edilmişti.

Haberin Devamı

Öksüz’ün yakınları ABD’de lüks içinde

Bin 100 görüşme

Batmaz’ın, Abdulhadi Yıldırım’ın kullandığı hatla 2010 sonrasında bin 100 kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı. Adil Öksüz’le ilişkisi konusunda yargılandığı davalarda sürekli çelişkili ifadeler veren Batmaz, Öksüz’ü Yıldırım’ın yanında 3-4 kez gördüğünü itiraf etmişti. Eşi Gonca Batmaz da yargılandığı davada Abdulhadi Yıldırım’la eşi Kemal Batmaz arasında iş ilişkisi olduğunu söylemişti.

Öksüz’ün yakınları ABD’de lüks içinde

Yıldırım’ın adresini bildirmiş

Darbe girişimiyle ilgili yargılama sürecinde Batmaz’ın ABD’ye ziyaretlerinde Abdulhadi Yıldırım’ın adresini gösterdiği ortaya çıkmıştı. Batmaz ifadesinde Yıldırım’ı Kaynak Holding’te stajer olarak çalıştığı dönemden tanıdığını öne sürerek, ABD’ye giderken adres vermek gerektiğini, kayıtlarda bu nedenle ortak adreste kaldıklarının görülebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın FETÖ’nün ABD’deki kuruluşları olan Hudson Türk Amerikan Kültür Derneği ve Barış Adaları Enstitüsüne (Peace Islands Institute) 9 işlemde toplam 36 bin 379 ABD doları gönderdiğinin de anlaşıldığına Akıncı Üssü iddianamesinde yer verilmişti. Öte yandan Türkiye’deki FETÖ davalarında yargılanan Abdulhadi Yıldırım’ın babası Cevat Yıldırım ile kardeşleri Emine Şennur Şen ve Ali Sami Yıldırım ile eniştesi gazeteci Erdal Şen örgüt üyesi olmak suçundan 6 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.