Eğitim Okul seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar

Okul seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar

17.08.2018 - 11:35 | Son Güncellenme:

Okulların açılmasına sayılı günler kala okul tercihleri öğrenciler için en büyük unsurların başında. Hangi okul hangi sebeple seçilmeli, bir okulu diğerinden farklılaştıran nedir gibi sorular öğrenciler için hep bir araştırma nedeni. Çocuklarını iyi bir okula yerleştirmek isteyen ebeveynler için de okul seçimindeki kriterler büyük önem taşıyor. Peki okul seçiminde hangi kriterler göz önünde bulundurulmalı, nelere dikkat etmeli?

Okul seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar

17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek yeni eğitim-öğretim yılı öncesi okul seçimlerinde dikkat edilecek unsurlar ön plana çıkıyor. Ebeveynler çocuklarını yeni okullara yönlendirirken hangi seçenekleri göz önünde bulundurmalı. İşte onlardan bazıları;

Haberin Devamı

Öğretmen Kalitesi

En önemli kriter kuşkusuz öğretmen. Sadece ilkokul öğretmeni değil, her kademe için bu geçerli. Öğretmenin teknik anlamda donanımlı ve yeterliliklere sahip olması önemli ama daha da önemlisi çocuklarla ilişki geliştirmesi ve bağ kurması. Dinleme, yakınlık, sıcaklık, esneklik, saygılı, adaletli, duygulara duyarlı olma gibi nitelikler büyük önem taşıyor.

Eğitim Programları

Okulun nasıl bir eğitim programı uyguladığı en önemli unsurlardan. Ders işleme teknikleri nasıl?Bilgi ezberletiliyor mu? Yoksa öğrenmenin kalıcılığı mı sağlanıyor? Uygulanan eğitim programı çocuğun gelişiminde oldukça değerli.

Yabancı Dil Eğitimi

Okulun yabancı dil eğitimine ne derecede önem verdiği bir okulu diğerlerinden ayıran sebeblerden.

Haberin Devamı

Sosyal ve sportif faaliyetler

Sosyal ve sportif faaliyetler öğrencilerdeki başarıyı oldukça etkiliyor.

Beslenme

Okul yemekhanesinde hazırlanan veya okul dışında hazırlanarak öğrencilere servis edilen yemeklerin muhteviyatına iyi bakmak gerek. Ayrıca kantinin hangi ürünleri sattığı çok önemli.

Ödev ve Sınavlara Hazırlık

Okulun, öğrenciyi sınavlara nasıl hazırladığı eğitim açısından en önemli kriterlerden

Okulun misyonu

Okulun marka değerinin bilinirliği ve sektör içerisinde nasıl bir misyon edindiği önem taşıyor.

Okulun eve yakınlığı

Özellikle büyük şehirlerde okula gidecek çocuklar için eve en yakın okul, en iyi okuldur. Oyun çağındaki bir çocuğun gününün fazladan 2 saatini okul servisinde geçirmesi onun motivasyonunu ve verimini düşürecektir.

Okul içinde yemek

Okulların içinde yemek servisinin olması çocuğun sağlıklı gelişimi açısından verimli bir unsur.

Teknolojik İmkanlar

Teknolojik eğitim araçlarının okul motivasyonuna ve akademik başarıya olan etkisi her zaman tartışmalı bir durum olatak göze çarpıyor.