Eskişehir "Okulda Diyabet Programı" Eskişehir'de Yapıldı

"Okulda Diyabet Programı" Eskişehir'de Yapıldı

14.12.2018 - 16:54 | Son Güncellenme:

.

Okulda Diyabet Programı Eskişehirde Yapıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği ve Sanofi Türkiye'nin desteğiyle hayata geçirilen "Okulda Diyabet Programı" kapsamında Eskişehir'de bilinçlendirme buluşması gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği Diyabet Grubu Başkanı Prof. Dr. Zehra Aycan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Fazıl Tekin Toplantı Salonu'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, diyabetli çocukların okullarda çektikleri sıkıntıları dile getirmeleri üzerine "Okulda Diyabet Programı"na başladıklarını kaydetti.

Programa öğretmenleri diyabet konusunda eğitmekle başladıklarını aktaran Aycan, şöyle konuştu:

"Öğretmenlere yönelik kısa eğitim programları düzenledik. Öğretmenlerimizin diyabet konusunda bilinçlenmesiyle çocuklar, komaya girmeden sağlık kuruluşlarına götürülebilir oldu. Toplum sağlığı merkezlerinde çalışan hemşireler de projeye katkı sağladı. Hemşireler, diyabetli çocuğun bulunduğu okulun bütün personelini eğiterek çocuğun okuldaki yaşam kalitesinin yükselmesine vesile oldu. Çeşitli toplantılarla aileler ve çocuklarla buluşuyoruz."