Kültür Sanat Okyanusun ortasında geçen zorlu 438 gün

Okyanusun ortasında geçen zorlu 438 gün

23.11.2017 - 11:43 | Son Güncellenme:

Jonathan Franklin’in okyanusta kaybolan iki arkadaşın yaşam mücadelesini anlattığı kitabı 438 Gün, İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlarıyla buluşuyor.

Okyanusun ortasında geçen  zorlu 438 gün

Yaşam bazen zorlayıcıdır. Ancak insan iradesi şaşılacak derecede dayanıklı olabilir. Direnme eşiğinin zorlandığı 438 Gün, Pasifik’in ıssızlığına sürüklenen iki insanın varlıklarını sürdürmek için verdikleri inanılmaz savaşı anlatıyor.

Haberin Devamı

Açlık, susuzluk ve yalnızlık yaşıma iradesini yenebilir mi?

Gerçek bir yaşamdan esinlenilerek yazılan roman, Jonathan Franklin’in eşsiz anlatımıyla okuyucuya ulaşıyor.

Jonathan Franklin

Santiago Şili’de bulunan yazar, Guardian, Washington Post, National Geographic ve Esquire için haber hazırlıyor. New York Times’ın yayınladığı “Retro Report” adlı bir belgeselde çalışan Franklin’in 438 Gün kitabının yanı sıra Şilili madencilerin dünyasını anlattığı The 33 adlı bir kitabı daha var.

17 Kasım 2012’de iki adam iki gün sürmesini planladıkları bir balık avına çıkmak üzere Pasifik kıyılarından denize açılırlar. Ancak o gece çok güçlü bir fırtına çıkar ve onları yüz yirmi kilometre açığa fırlatır. Geri dönüş yolunda motorları bozulan bu iki denizci kendilerini azgın dalgaların dövdüğü üstü açık, korunmasız, yedi metrelik küçük teknelerinin sıkışmış, okyanusun tekinsiz açıklarına doğru sürüklenirken bulurlar. Kaptan Salvador Alvarenga ve deneyimsiz miçosu açlık, susuzluk ve amansız bir hayatta kalma mücadelesinin tam ortasında kalırlar.

Haberin Devamı

On dört ay sonra, 30 Ocak 2014’te Alvarenga saçı sakalı birbirine karışmış ve yarı deli bir görünümle Pasif ik’in diğer tarafında, on bir bin kilometre ötede kıyıya ulaşır. Konuşamıyor ve çok zor yürüyordur. Onu bulanlar ne olduğunu anlayamazlar ama bir süre sonra anlaşılır ki Salvador Alvarenga’nın büyük bir hikâyesi vardır: Pasifik Okyanusu’nda geçirilen tam 438 günün, modern zamanların en etkileyici hayatta kalma serüvenin hikâyesi...

Jonathan Franklın