Gündem Öldürdükleri vaşakla fotoğraf çektirip paylaşmışlardı! Cezaları belli boldu

Öldürdükleri vaşakla fotoğraf çektirip paylaşmışlardı! Cezaları belli boldu

07.12.2017 - 13:38 | Son Güncellenme:

Erzurum’un Karayazı ilçesinde nesli tükenmekte olan vaşağı öldürdükten sonra yanında fotoğraf çektirip, bunu sosyal medya sitesinden paylaşan iki gence toplam 8 bin 818 lira para cezası kesildi.

Öldürdükleri vaşakla fotoğraf çektirip paylaşmışlardı Cezaları belli boldu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mehmet Fehmi Yüksel, iki kişinin kaçak avcı olduğunu belirterek, "Her iki kaçak avcıya toplam 7 bin lira tazminat olmak üzere ayrı ayrı da 909 lira idari yaptırım cezası kesildi.

Haberin Devamı

Bu cezayı ödemedikleri takdirde icra takibi başlatılacak" dedi.

''HAYVANLARIN DA HAYATTA KALMA HAKKI VAR''

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak kaçak avcılıkla mücadele hususunda yapılması gereken ne varsa yerine getirmek için gayret ettiklerini bildirdi.

Ülke genelinde denetimleri kesintisiz sürdürdüklerinin altını çizen Eroğlu, sosyal medyada da gerekli takibi sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Bakan Eroğlu, vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirerek gerek kaçak avcılıkla, gerek hayvanlara uygulanan şiddetle mücadele ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımıza sesleniyorum; Hayvanlar da birer canlı, onların da hayatta kalma hakkı var. Lütfen bu konuda gerekli hassasiyeti göstersinler, bu hassasiyeti göstermeyenleri bize bildirsinler biz de ivedilikle gereğini yapalım. Ülkemizde görülen nadir türlerden olan ve koruma altına aldığımız vaşağı öldüren şahıslar kısa süre içinde tespit edildi. Bu konuda hassasiyet gösteren ve durumu bize bildiren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı