Gündem Öldüren doping ilaçları ele geçirildi

Öldüren doping ilaçları ele geçirildi

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul ve Bursa polisinin düzenlediği operasyonda, vücüt geliştirici ve doping ilacı olarak el altından satılan 5 bin adet kortizol hormon içeren Steroid ilaç ele geçirildi.

Öldüren doping ilaçları ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri geçtiğimiz ay savcılığa ve kendilerine suç duyurusunda bulunan C.S. isimli bir babanın ihbarıyla harekete geçti. Vucut geliştirme sporu yapan oğlu E.S.’nin facebook ve internet üzerinden açılan hesaplarla vücut geliştirme adı altında Steroid ilaçlar satın aldığını içeren dilekçesiyle başlatılan soruşturmada Bursa’da illegal yöntemlerle internet üzerinden bu ilaçların satışını yaptığı belirlenen bir şebeke belirlendi.

Haberin Devamı

İnternetten satış

Teknik ve fiziki incelemelerin ardından alıcı konumuna giren polis, şebekeden siparişte bulundu. İlaçların depolanıp tutulduğu adresi de belirleyen İstanbul Kaçakçılık polisi Bursa polisiyle irtibata geçerek belirlenen adresteki depoya operasyon düzenledi.
Operasyonda piyasa değeri 300 bin lira olup yurda girişi ve satışı yasak olan 5 bin adet Kortizol içeren Steroid ilaç ele geçirilirken, ilaçların sahibi olan A.D. ise gözaltına alındı. Ele geçirilen ilaçların hızlı kas gelişimi sağlayıp dayanıklılığı artıran aynı zamanda doping ilacı olarak kullanılan ilaçlar olduğu öğrenildi. İlaçların sürekli kullanımının kalp krizine, prostat kanserine, böbrek yetmezliğine ve testislerde tahribat yapıp erkeler için kısırlığa neden olduğu biliniyor.