Kültür Sanat ‘Öldüren Erkeklik’ üzerine

‘Öldüren Erkeklik’ üzerine

26.04.2018 - 13:40 | Son Güncellenme:

Nota Bene Yayınları'ndan çıkan ve Gizem Çelik tarafından kaleme alınan ‘Öldüren Erkek(lik)ler’, kadın cinayetinden hüküm giyen erkeklerin anlatılarına yer veren bir araştırma olarak dikkat çekiyor.

‘Öldüren Erkeklik’ üzerine

NotaBene Yayınları'ndan çıkan ve Gizem Çelik tarafından kaleme alınan ‘Öldüren Erkek(lik)ler’, kadın cinayetinden hüküm giyen erkeklerin anlatılarına yer veren bir araştırma olarak dikkat çekiyor. Cezaevindeki hükümlülerle görüşülerek hazırlanan bu kitap, eleştirel erkeklik incelemeleri ve toplumsal cinsiyet konularına ilişkin önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

“Kadınlar ölüyor, öldürülüyor! Ölmeseler bile, ölüme eşdeğer bir yaşama mahkûm ediliyor. Ve bunu çoğunlukla, en yakınlarındaki erkekler, eşleri yapıyor” diyen Gizem Çelik, kadına yönelik şiddeti tüm çıplaklığıyla anlattığı “Öldüren Erkek(lik)ler” isimli kitabıyla gözler önüne seriyor.

Her gün yeni bir kadın cinayetine ya da şiddetine tanık olduğumuz toplumumuzda Çelik, okuyucuyu ataerkil yapının tüm boyutlarını sorgulamaya davet ediyor. Kitap sadece durum analizi sunmakla kalmıyor; sorunun çözümüne yönelik geliştirilen model önerisiyle hem bu konuda çalışan akademisyenleri ve uygulayıcıları hem de konuya ilgi gösteren ve çözüm ortağı olmak isteyen herkesi ortak bir platformda buluşturmayı hedefliyor.

NotaBene Yayınları tarafından basılan 344 sayfalık ‘Öldüren Erkek(lik)ler’, 28 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ