Olumlu Düşünmek İçin Teknik

Bugün Olumsuz duygu ve düşünceleri pozitife çevirecek bir teknik paylaşmak istiyorum.
Duyguları dönüştürmenin ve bilinçaltını ikna etmenin en etkili yollarından birisi yazmaktır.
Sizin için sorun olan bir konuyu kâğıda yazıyorsunuz. Tüm ayrıntılarıyla ve içinizden geldiği gibi yazın.
Yazdıktan sonra yazdıklarınızı sesli bir şekilde okuyun. Kendi duyacağınız bir ses tonunda.
Daha sonra bir çanak içinde bu kâğıdı yakın ve yanışını izleyin. Bu esnada “bununla işim bitti bu artık benim gerçeğim değil” diye tekrar edin.
Bu kâğıdı yakmak bilinçaltınız tarafından artık bu sorundan kurtuldum bitti kayboldu olarak algılanıyor.

Haberin Devamı

Bilinçaltı gördüğü şeyi doğru kabul ediyor. Onun için bu doğru bu yanlış diye bir şey yok. Şaka yok. Ne gördüyse gerçek o. Siz yazdığınız da soyut olan bir şeyi somuta çeviriyorsunuz. Bu arada bir duygu boşalımı oluyor. Bir de üstüne bunu yaktığınızda artık bu sorunun bittiğine inanıyor.

Bundan sonrasında külleri çöpe atabilirsiniz. Bu uygulamayı özellikle dolunay zamanlarında yaparsanız Ayın şifa verici enerjisiyle çok daha fayda görürsünüz. Bir kere yapmakla da anında kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz ama bu bir süreç. Birkaç uygulama yapmanızı öneririm.

Saçma gibi gelse de bu bir psikolojik tedavi yöntemi aslında.
Amerikalı Psikolog Prof. James Pennebaker içimizde biriktirdiğimiz sıkıntılardan ancak yazarak kurtulacağımızı iddia ederek senelerce üzerinde çalışarak yaptığı laboratuvar deneyleriyle bunu ispatlıyor. Üniversite öğrencileri ve yetişkinlerden oluşan bir gruba kendileri için problem olan konuları yazmalarını söylüyor ve yapılan doktor kontrolleri esnasında öncesi ve sonrasında ciddi farklar ortaya çıkıyor. Kişiler daha rahatlamış olduklarını söylüyorlar.

Unutmayalım dikkatimizi neye verirsek onu büyütürüz. Bu yüzden korkularımıza değil olmasını istediğimiz şeyler üzerine enerjimizi yönlendirelim.

Nur Demir

Sevgiler tüüm kalbimden:)

http://nrlstyle.blogspot.com.tr/

https://www.facebook.com/NrlStyle/

instagram.com/nrlblog/

Haberin Devamı