Populer Bilim Ölümsüzlük için günde 150 hap alan Google yöneticisi Ray Kurzweil ile tanışın

Ölümsüzlük için günde 150 hap alan Google yöneticisi Ray Kurzweil ile tanışın

18.06.2018 - 10:46 | Son Güncellenme:

Google yöneticisi ve fütürist Ray Kurzweil, vücut biyolojisinin, yükseltmeye ihtiyacı olan bilgisayar yazılımı gibi olduğunu söylüyor. Kurzweil şu anda günde 150 vitamin takviyesi alıyor ve vücudunun direncini önümüzdeki 20-30 yıl boyunca koruyarak, ölümsüzlük veya hayat süresi uzatan teknolojilere eriştiğimizde, hala hayatta olmayı istiyor. Ona göre robotların bağışıklık sistemimize destek vereceği bir aşamaya varacağız.

Ölümsüzlük için günde 150 hap alan Google yöneticisi Ray Kurzweil ile tanışın

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google mühendislik direktörü ve fütürist Ray Kurzweil, sonsuz yaşam ya da ölümsüzlüye yakın olduğumuza inanıyor ve bizi oraya götürmek için can atıyor. Mucit ve yazar, böylesi bilimsel bir atılımın anahtarının, bedenin zamanla güçten kuvvete geçmesini sağlayan bir “köprü” sistemi olduğuna inanıyor.

65 yaşındaki Kurzweil, şu anda ilk köprünün adımı olduğunu iddia ettiği günde 150 vitamin takviyesi alıyor. Buradaki amaç, vücut direncini önümüzdeki 20-30 yıl boyunca korumak ve hayat süresi uzatan teknolojilere eriştiğimizde hayatta kalmak. Vücudun biyolojisini bilgisayar yazılımına benzetmiş ve hepimizin güncelliğini inanıyor. Bu arada Kurzweil sadece haplarla beslenmiyor tabii ki de. Sağlıklı bir yaşam için yediklerine içtiklerine dikkat ediyor.

Haberin Devamı

Kurzweil, takviyenin 'nanotech devrimi'ne ulaşmak için yeterince sağlıklı olmayı umduğunu söyledi. Kurzweil, "Bizi bir sonraki noktaya götürecek bir yolda olmaktan bahsediyoruz. Birinci köprü: Diyet, egzersiz ve güncel tıp ile mümkün olduğunca sağlıklı kalmak. Amaç ikinci köprüye ulaşmak. İkinci köprü (biyoteknoloji devrimi), biyolojiyi hastalıklardan uzaklaştırabiliyor. Ve bu da son değil. Üçüncü köprü, biyolojinin ötesine, nanoteknoloji devrimine gitmek. Bu noktada, bağışıklık sisteminizi güçlendiren nanobotlar ya da küçük robotlarımız olabilir. Tüm hastalığı tanıyan bir bağışıklık sistemi oluşturabiliriz ve yeni bir hastalık ortaya çıkarsa, yeni patojenlerle başa çıkmak için yeniden programlanabilirler." dedi.

Kurzweil'e göre bu tür robotlar hastalıklarla savaşmaya, sağlığı iyileştirmeye ve insanların daha uzun süre aktif kalmasına yardımcı olacak.

Kurzweil sözlerine şöylem devam etti, "Biyoloji bir yazılım sürecidir. Vücudumuz, her biri bu süreç tarafından yönetilen trilyonlarca hücreden oluşur. Sizler ve ben çok farklı bir çağda evrimleşen vücutlarımızda modası geçmiş bir yazılımla dolaşıyoruz. Herbirimiz şişman insülin reseptör genine sahibiz. 10 bin yıl önce, tüm günü birkaç kalori almak için çalışmak çok iyi fikirdi. Buzdolapları yoktu, bu yüzden onları yağ hücreleriyle sakladınız. Şişman insülin reseptör genine şunu söylemek isterim: Artık bunu yapmanıza gerek yok."

Haberin Devamı

Kurzweil, farelerin yağ insülin reseptör genini kapatmayı başaran Joslin Diyabet Merkezi'ndeki laboratuar faresi denemesine atıfta bulundu. Deneyde fareler yemeye devam etti, zayıf kaldı, diyabet ya da kalp hastalığına yakalanmadı ve yüzde 20 daha uzun yaşadı.

Google, insan sağlığını ve refahını iyileştirmeyi amaçlayan yeni şirketi Calico ile insan yaşamını genişletmeye yardımcı olmayı umuyor.

Kurzweil daha önce 2020'lerin sonlarında insanların istedikleri kadar abur cubur yiyebileceklerini tahmin etmişti. Çünkü herkesin yağları ortadan kaldırırken gerekli tüm besinleri bedenlerine sağlayacak enjekte edilmiş nanobotu olacaktı.

Kurzweil, daha akıllı bilgisayarların inşasına yönelik mevcut çalışmaların, bu teknolojiyi geliştirmenin ilk adımı olarak görüyor. Amacı, robotların insan iletişimini okumasına, tüketmesine ve anlamasına olanak verecek doğal dil işleme becerilerini geliştirmekt. Kurzweil, akıllı robotların yaratılmasının insanın evriminin anahtarı olduğuna inanıyor.