Siyaset Önce izledi, sonra final kesimi yaptı

Önce izledi, sonra final kesimi yaptı

20.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Selçuk adayı Osman Başterzi’ye destek turunda dokuma atölyesini ziyaret etti, halıyı tezgâhtan ayırma işlemine yardımcı oldu.

Önce izledi, sonra final kesimi yaptı

Selçuk’un AK belediyecilikle yönetilen şanslı ilçelerden biri olduğunu belirten Çankırı, “31 Mart’ta Büyükşehir de Nihat Zeybekci ile AK belediyecilikle tanışacak” dedi. AK Parti Selçuk adayı Başterzi’nin kampanyasına destek vermek için Selçuk’ta temaslarda bulunan Çankırı, Çamlık Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir halı dokuma atölyesini de ziyaret etti.

Haberin Devamı

Halı dokuyan kadınların muazzam bir iş yaptığını dile getiren Çankırı, “Burada çalışan kadınlarımız ve kız kardeşlerimiz geleneksel el sanatlarımızın en başında gelen halı dokumacılığını icra ediyorlar. Ortaya çıkan ürünlere bakınca hayran olmamak elde değil. Geleneksel sanatlarımıza hep birlikte sahip çıkıp geleceğe taşımak adına hepimize çok büyük görevler düşüyor. Turizm kenti olan Selçuk’ta bu tür halı dokuma atölyelerinin sayısını artırmalıyız. İnşallah turizmde hem Selçuk hem de İzmir hak ettiği yeri alınca bu tür işlerle uğraşan atölyelerin sayısının arttığına da şahit olacağız” dedi.

İki aydır Bergama prodüksiyonuyla dokunan bir halının tezgâhtan indirilme anına da tanık olan Ceyda Bölünmez Çankırı, eline makası alarak halıyı tezgâhtan ayırma işlemine yardımcı oldu.