Gündem Online GİB Vergi Borcu Sorgulama ve Online Ödeme

Online GİB Vergi Borcu Sorgulama ve Online Ödeme

06.07.2015 - 13:21 | Son Güncellenme:

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgiyi ve vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz.

Online GİB Vergi Borcu Sorgulama ve Online Ödeme

Dijital teknoloji yaşamın her alanında son derece önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor. Özellikle de kamu hizmetlerinde internet teknolojisinin en aktif şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte vatandaş kamu hizmetlerinde de önemli dijital avantajlardan yararlanabiliyor. Son dönemlerde vergi mükelleflerine önemli kolaylıklar getiren online vergi borcu sorgulama hizmeti ile birlikte artık vergi borcunun olup olmadığını öğrenebilmek sadece birkaç tık ile sağlanıyor. Dijital platform üzerinde Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilen ve vatandaşın hizmetine açılan İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfası üzerinden artık vergi mükellefleri son derece pratik bir şekilde güncel vergi borcu durumunu öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vergi işlemlerinde vatandaşa önemli kolaylıklar sağlamakta olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi internet hizmeti ile birlikte vatandaş MTV, ÖTV ve gelir vergisi gibi birbirinden farklı pek çok başlık altındaki vergi sisteminde herhangi bir vergi borçlarının olup olmadığını öğrenebildikleri gibi olan vergi borçlarının vergi türü, borç tutarı, son ödeme tarihi gibi bilgilerini ayrıntılı olarak da öğrenebiliyor. Ayrıca dijital platform üzerinde yer alan GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılan online vergi borcu sorgulama hizmetleri sayesinde herhangi bir vergi borcu olduğu öğrenilmesi durumunda online olarak kredi kartı ile vergi borcu ödeme işlemlerini de gerçekleştirebilme fırsatı bulunuyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde bulunan İnternet Vergi Dairesi sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından son derece pratik bir şekilde online vergi borcu sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda vergi mükelleflerinin GİB İnternet Vergi Dairesi sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranında T.C. kimlik bilgileri ile giriş’ ekranında ‘T.C. kimlik no’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ya da annenizin kızlık soyadı bilgilerini girmeniz gerekiyor. Bu bilgilerin yanı sıra sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri girilerek online vergi borcu sorgulama işlemleri yapılabiliyor.

İnternet üzerinde yapılan bu vergi borcu sorgulama işlemi vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de vatandaşın, günümüz modern teknolojisi ile birlikte internete son derece pratik bir şekilde bulundukları her yerde erişim sağlayabiliyor olması dolayısı ile GİB İnternet Vergi Dairesi’ndeki bu online vergi borcu sorgulama hizmeti vergi mükelleflerinin yoğun şekilde ilgisini çekiyor.