Ordu Ordu'da Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

Ordu'da Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

16.01.2018 - 11:51 | Son Güncellenme:

Vali Yavuz: "Bu millet hiç kimsenin egemenliği altında yaşamamıştır. Bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne kasteden hainlere gerekli dersi vermiştir"

Orduda Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

ORDU (AA) - Ordu'da 5 şehit yakını ve 3 gaziye, düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Haberin Devamı

Ordu Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Seddar Yavuz, şehitlik ve gaziliğin Türk milleti için daima büyük onur olduğunu söyledi.

Bu milletin söz konusu vatan ve bayrak olduğunda adeta ölüme gül bahçesine girercesine koştuğunu vurgulayan Yavuz, "Bu millet göğsünü mermilere, toplara siper etmiş ve şehadeti ölümlerin en güzeli olarak görmüştür." dedi.

Yavuz, Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlerden örnekler vererek, "Allahu Teala 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler fakat siz onu bilemezsiniz.' diye buyuruyor. İşte Kur'an-ı Kerim'deki bu emri en iyi anlayan şüphesiz dünya üzerindeki millet, aziz Türk milletidir. İşte bu anlayışı en iyi şekilde benimseyen milletimiz de bin yıldır İslam medeniyetinin lideri ve önderi olmuştur." diye konuştu.

Haberin Devamı

Bunun bedelinin de her daim ödendiğini ve bundan sonra da ödeneceğini belirten Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Gördüğünüz gibi yüz yıllık planlarını tekrar hayata geçirmek isteyen küresel güçler, Türkiye'yi her anlamda kuşatmış ve bugün de maalesef sınırlarımıza yakın bölgede bir terör devleti kurma teşebbüsüne girişmişlerdir. Bu millet hiçbir zaman uşak olmamıştır. Bu millet hiç kimsenin egemenliği altında yaşamamıştır. Bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne kast eden hainlere gerekli dersi vermiştir. Bugün de inşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hak ettikleri cezaya yine çarptıracağız."

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından 5 şehit yakını ve 3 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Törene, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve daire müdürleri de katıldı.