Siyaset 'Ordu sadece milletin ordusudur'

'Ordu sadece milletin ordusudur'

24.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz sonrası yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulu’nun ilk mezunlarını verdiği törende, “Bu ordu, darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değil. Bu ordu sadece Türkiye’nin, Türk milletinin ordusudur” dedi

Ordu sadece  milletin ordusudur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Diğer harp okulları gibi Kara Harp Okulumuz da milletimizin evlatlarının tamamına kapıları açık olacak şekilde öğrenci kabulü yapıyor. Hiçbir ideolojinin, hiçbir kesimin, hiçbir marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesine imkan vermeyecek, tamamen yerli, tamamen milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı’nda 855 muvazzaf subay adayının mezuniyet törenine katıldı. Konuşmasına, “Bugün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulumuzun ilk mezunlarını veriyoruz. Ülkemizin 1834’lere kadar uzanan tarihiyle, en köklü kurumları arasında yer alan Kara Harp Okulumuz maalesef 15 Temmuz darbe girişiminin önemli merkezleri arasındaydı” diyerek başlayan Erdoğan, milletle birlikte darbe girişimi engellendikten sonra bu şerefli kurumu kirleten darbecilerin tamamının tasfiye edildiğini bildirdi. Erdoğan, harp okullarına bunun dışında bir misyon biçmeye kalkanlara kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz, biz de aynı tecrübeleri tekrar tekrar yaşama yanlışına düşemeyiz. Bunun için diğer harp okulları gibi Kara Harp Okulumuz da milletimizin evlatlarının tamamına kapıları açık olacak şekilde öğrenci kabulü yapıyor. Hiçbir ideolojinin, hiçbir kesimin, hiçbir marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesine imkan vermeyecek, tamamen yerli, tamamen milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum. Üniversite mezunları arasından alınan öğrencilerimize, harp okullarında dört yılda verilen askeri eğitimin daha fazlası bir yıl içinde verilerek hepsi de vazifeye hazır hale getirilmişlerdir.”

‘Eskiye dönülmez’

Artık bu okulların eski sisteme dönmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, “Milli Savunma Üniversitemizin ve bağlı tüm okullarımızın yeni yapılarıyla sürekli geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve ileriye doğru gitmesi için kendilerine her türlü desteği veriyorum, vermeyi de sürdüreceğim” diye konuştu. Mezunlara başarılar dileyen Erdoğan, yarın da Balıkesir’de Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet törenine katılacağını kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti: “Milletimiz ‘peygamber ocağı’ olarak nitelediği bu şanlı yuvaların şu veya bu kesime değil bizatihi kendisine ait olduğunu çok iyi biliyor. Dünyada, İslam dünyasında hiçbir ülkenin askerine ‘Mehmetçik’ denmez ama dikkat edin bizim askerimize Peygamberimizin ismiyle müsemma ‘Küçük Muhammed” anlamında ‘Mehmetçik’ adı verilmiştir. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm milletimizin ortak değeri olması gibi ordumuz da hepimizindir. Önümüzdeki yıl harp okullarımıza müracaat sayısının katlanarak artacağına inanıyorum. Çünkü bu ordu, darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değil. FETÖ’cülerin ordusu hiç değil. Bu ordu, şu veya bu yabancı kurumun ordusu hiç değil. Bu ordu sadece ve sadece Türkiye’nin ordusudur, Türk milletinin ordusudur.”

Haberin Devamı

‘Bugün meşakkatli’

“Türkiye’nin dünü zordu, bugünü meşakkatli, yarını daha da sıkıntılı olabilir” diyen Erdoğan tüm bunların üstesinden gelebilmek için önce kendimize güvenmemiz, tarihimize, kültürümüze, değerlerimize vakıf olmamız gerektiğini vurguladı.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ana sınıfından başlayarak, tüm eğitim müfredatımızı, gazetesinden televizyonuna ve internetine kadar tüm medyamızı bu doğrultuda seferber etmeliyiz. Bizim çocuklarımız Dede Korkut hikayelerindeki kahramanlar dururken niye bir başka ülkenin kahramanlarıyla yatıp kalksınlar. Kendi medeniyet tarihimizin masalları dururken niye başka bir kültürün örnekleriyle çocuklarımızı büyütelim. İnşallah önümüzdeki dönemde tüm bu hususlarda milletimizle birlikte yoğun bir gayret gösterecek, eksiklerimizi tamamlayacak, hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyeceğiz. Onun için Milli Savunma Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Erhan (Afyoncu) Hocamıza çok büyük görev düşüyor. Zaten bu düşünceyle böyle bir göreve kendisini getirdik.”

Haberin Devamı

‘Rabbim korusun’

Suriye ve Irak başta olmak üzere farklı ülkelerde, sınır boylarında, dağlarda ve ihtiyaç duyulan her yerde ülkenin istiklal ve istikbali için kahramanca görev yapan tüm askerlere şahsı ve millet adına şükranlarını sunan Erdoğan, “Rabb’im onları her türlü beladan, kazadan, ihanetten, saldırıdan muhafaza buyursun. Milletimiz, duaları ve sevgileriyle daima askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucularımızın yanındandır. Devletimizin başı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Başkomutanı sıfatıyla sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Kara Harp Okulu yönetimini ve ailelerimizi bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.