Cadde Orleans Hanedanı’ndan eseri kim aldı?

Orleans Hanedanı’ndan eseri kim aldı?

25.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Prens Harry ve Meghan Markle’ın kraliyet düğünün ritüellerini görüp de her ‘soylu’nun durumunu böyle sanabilirsiniz.

Orleans Hanedanı’ndan eseri kim aldı

Mesela, Fransa’da işler böyle değil. Kraliyet Ailesi’nin devamı olan Orleans Hanedanı, geçimini saraylarındaki eserleri satarak elde ediyor. Geçtiğimiz yıl dünyanın en önemli müzayede şirketlerinden Sotheby’s’in yaptığı açık artırmada, biz Türkleri de ilgilendiren bir eser satışa çıkmış. Kral Louis Phillipe’in oğlu, Prens François’ın Galata yangınını resmettiği büyüleyici tablonun, sadece 25 bin euro’ya (130 bin TL) bir Türk koleksiyoner tarafından satın alındığı konuşuluyor. Tüm sanat dünyası, bu isim üzerine tahminlerde bulunuyor. Benim duyduğum kişi, ‘müze’ hazırlığında olan tanınmış bir iş insanı…

Haberin Devamı

Orleans Hanedanı’ndan eseri kim aldı

Eseri önemli hale getiren bir detay da, bu büyüleyici tabloyu resmeden Prens François’in aynı zamanda Galata yangınının sönmesine de yardımcı olması. Mürettebatının tamamı yangını söndürürken, kendisi de kamarasından bu yangını sanat eseri haline getirmiş.

ŞEHRİN İKİ YENİSİ!

İstanbul’da yazlık sahillere taşınan mekanların konuşulduğu şu dönemde, iki farklı konsept şehre ‘Merhaba’ dedi. Bunların ilki Nişantaşı’ndaki Nish Palas Otel’in girişinde açılan Glens İstanbul... Markanın işletme operasyon ekibinde Lucca ve Ruby’den tanınan Egemen İskender var. Lezzetlerse, Umberto Cavina’ya emanet. 60 gün fıçıda beklettikleri negroni ve Napoli stili pizzaları ilk ilgimi çekenler.

Orleans Hanedanı’ndan eseri kim aldı

Bir diğer yeni mekansa, bir Gamze Cizreli projesi olan Hisarbuselik. Anadolu Hisarı’nda, Boğaz’la Göksu’nun birleşimindeki mekan, ambiyans, müzik ve lezzet olarak eski meyhane kültürünü başarılı şekilde modernize etmiş. Sessiz, sedasız üç gün önce açılmasına rağmen Gamze Cizreli’nin etkili Instagram paylaşımlarından gören gidiyor.

Haberin Devamı

Orleans Hanedanı’ndan eseri kim aldı

AKLIMDA KALANLAR...

- Mehmet Gürs’ün Mikla’sının ‘Best 50 Restaurants’ta 44’üncü sıraya yükselmesi. Hem de bunu turizmimizin en şanssız son dört yılında başarması.

- Hilton Dalaman Şefi Cengiz Çetin’in çılgın denemesi: Kekikli dondurma.

- Kaya Demirer’in Frankie markasını Marmaris Martı Otel’e taşıması.

- En önemli pastacılık yarışması Coupe de Monde’da ülkemizi temsil eden Yiğit Zeyneloğlu ve Cihan Gültekin’in ‘eco-responsibility’ ödülünü kazanması.

- Instagram’ın bu hafta hayata geçirdiği IGTV’yle video izleme alışkanlığımızı ‘dikine’ değiştirecek olması.

-Bayramda Bodrum ve Çeşme yerine, kendine has özgür ruhlarının peşinden Cappadox’a giden yeni sosyal kitle.

- “Türkiye’ye star gelmiyor” dendiği şu dönemde, Antalya Regnum Carya’da Rita Ora’nın, Yalıkavak Marina’da da Anastacia’nın aynı hafta içinde sahne alması.

Orleans Hanedanı’ndan eseri kim aldı

DİZİYLE GELEN HOBİ

Birçok oyuncu, rolünün hakkını vermek adına yaptığı araştırmalar sonrasında etkilenip, yaşam tarzını da bu yönde değiştiriyor. Bu örneklere en son katılan ismin, Kenan İmirzalıoğlu olduğunu duydum. ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’ dizisi için at binmeyi öğrenen İmirzalıoğlu’nun, şu sıralar en büyük hobisi binicilik olmuş. Ayrıca, dizi boyunca Fatih Sultan Mehmed’in hayatı ve Osmanlı’nın yükseliş dönemine dair edindiği tüm kaynaklar için, Cihangir’deki evinde özel bir kütüphane yaptırmış...

Haberin Devamı

Orleans Hanedanı’ndan eseri kim aldı