Siyaset 'Örnek yönetim olacağız'

'Örnek yönetim olacağız'

19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yönetimde şeffaflık adına radikal kararlar alacaklarını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bu şehirde bu yönetimde mutlak demokrasi, mutlak şeffaflık, mutlak katılımcılık var olacak” dedi...

Örnek yönetim olacağız

Seçimden 17 gün sonra mazbatasını alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün belediyedeki mesaisine başladı. Farklı bir anlayışla başlangıç yapacaklarını söyleyen İmamoğlu, “Bugün, bizden olmayanlar bizden olanlar gibi bir anlayışın bittiği gündür. Tüm bu anlayış ve felsefeyle buradayız. Yolumuz açık olsun” dedi. İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Benimle yol yürüyecek elbet yeni kadrolarımız olacak. Allah mahcup etmesin. Bu kent kutsal bir kenttir. Bu kentte birçok maneviyat vardır. Duaları vardır. Tecrübeleri ve birikimleri vardır. Bunları kucaklamak olağanüstü birikim ister. Kimse kendisini bir kısır bakışa hapsetmesin. Herkes penceresini açıp açısını geniş tutsun. Böyle tuttuğu takdirde bu kenti dünyanın en güzel ve vizyon kenti haline getiririz.” İmamoğlu, “Protokol gereği Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul’a gelişinde karşılayacak mısınız?” sorusuna şu karşılığı verdi: “Benim sorumluluğum neyi gerektiriyorsa onu yaparım, yani devlet protokolü, sorumluluğu neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın. Biz normalleşme ve kucaklaşmanın yanındayız. El sıkmaya fırsatımız varsa elini sıkarız. El sıkmadan daha fazla fırsat varsa kucaklaşırız, daha fazla fırsat varsa konuşuruz uzlaşırız. Yani fırsatları yaratma konusunda kabiliyetime güveniyorum.”

Haberin Devamı

‘Kimse partizan dil beklemesin’

İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İBB’ye davet edecek misiniz?” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Kesinlikle davet edeceğim. Bu ülkenin her makamı her kişisi buraya davet edilmelidir. Bir arada iş üretmeliyiz. Bizden kimse partizan bir dil beklemesin. Bu ülkeyi ve bu şehri barıştırmaya geliyoruz. Bunu da lafla yapamazsınız, uygulamayla yaparsınız.”

İmamoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bazıları siyasi iradenin sizde olmamasını, meclis iradesinin sizde olmamasını bir zafiyet olarak gösterseler de, ben bunu ülke ve şehir adına demokrasi adına fırsata dönüştürmek istiyorum. Eğer insanlar talimat alıp, bir kişiye hizmet etmeyi kendine felsefe edinmeyip ben 16 milyon insana hizmet etmeye geliyorum demişse hiçbir engelimiz yok. Dolayısıyla tüm şeffaflığıyla başta meclis olmak üzere, birçok görüşme yapacağımız şeffaf odamızda vatandaş bilgilensin ve faydalansın istiyoruz. Bugünün teknolojisi, çağın demokrasi anlayışı için bir fırsattır. Bizim insanımız demokrasiye çok uygun. Özgürlüğünü seven bir toplumuz. Bu şehirde bunu, özgürlüğü ve eşitlenmeyi hakim kılmak adına fırsata dönüştürdüğümüzde göreceksiniz. İstanbul’un yerel demokrasi uygulaması belki dünyaya örnek olabilir. Bu bağlamda son derece radikal kararlar alacağız. Demokrasinin bu kent yönetiminde böyle damarına işlemesi adına. Bazı eksikliklerimiz olabilir, tamamlayacağız. Ama günün sonunda bu şehirde bu yönetimde mutlak demokrasi, mutlak şeffaflık ve mutlak katılımcılık var olacak.”

Haberin Devamı

Çiçek yerine bağış

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda kendisini tebrik etmek isteyenlerin çiçek göndermek yerine TSK Mehmetçik Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Lösev’e bağışta bulunmalarını istedi. Öte yandan dün belediyenin mutfak bölümüne giren İmamoğlu’nun çalışanlarla diyalogları da dikkat çekti. Çalışanlara, “Yemekte ne vardı bugün?” diye soran İmamoğlu, “Allah ne verirse, öncelikle patlıcan musakka var, sizler için de antrikot var başkanım” yanıtını aldı. İmamoğlu bunun üzerine, “Benim için niye, öyle mi geliyor?” diye sorunca, “O şekilde hazırlandı” cevabıyla karşılaştı. İmamoğlu, “Olmaz, yanlış. Bir dahakine aynısı olacak” dedi.

Haberin Devamı

Biçer’e geçmiş olsun ziyareti

Örnek yönetim olacağız

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu’ndan mazbata alımı sırasında çıkan arbedede cam kesiğiyle yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’yı hastanede ziyaret etti. Vatandaşlar büyük ilgi gösterdikleri İmamoğlu’yla fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Bir vatandaş İmamoğlu’na, “Ben de oyumu verdim, bir fotoğraf hakkım” deyince, İmamoğlu’ndan, “Oy vermesen de isteyebilirsin” yanıtını aldı. Bir kadın vatandaş da kucağındaki bebeğini, “Sizi Mustafa Kemal’le tanıştırayım” diyerek İmamoğlu ile tanıştırdı.

‘Öğrencilerin aylık akbili 50 TL olacak’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde ve mazbatayı aldıktan sonra yaşadıklarını dün sabah Fox Tv’deki Çalar Saat programında anlattı. Mazbatayı aldıktan sonra eve gittiğinde anne ve babasının da eve geldiğini söyleyen İmamoğlu, “Kızım mazbata alırken yanımda olmadığı için sitem etti. Annem çok duygulu tabii. Gözyaşlarıyla karşıladılar. İnsanın ailesine mahcup olmaması çok değerli” dedi. Seçim sürecinde öğrencilerin aylık akbillerini 85 liradan 50 liraya düşüreceği vaadinde bulunan İmamoğlu, ilk icraatının bu sözü yerine getirmek olacağını söyledi. İmamoğlu Cumhurbaşkanı ile görüşecek misiniz sorusu üzerine, “Benim önümde Cumhurbaşkanı’yla görüşmek için engel yok. Bir insan göreve geldiğinden itibaren elini sıkmayacağım insan yoktur. Mazbatamı aldım. Cumhurbaşkanı’nın beni tebrik etmesinden onur duyarım” dedi. İmamoğlu, seçim gezisi esnasında Sultanbeyli’de pazarda karşılaştığı ve ‘Sana börek, kete yaparım ama oy vermem’ diyen Maruze Keleş’e de tekrar gideceğini söyleydi. İmamoğlu, “Bana kahve ve kete sözü var. Bana oy vermese de olur. Ben onun gönlünü kazandım” dedi.