Osmaniye Osmaniye'de İş'te Anne Projesi Hayata Geçiriliyor

Osmaniye'de İş'te Anne Projesi Hayata Geçiriliyor

18.10.2018 - 16:51 | Son Güncellenme:

.

Osmaniyede İşte Anne Projesi Hayata Geçiriliyor

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, kadın istihdamını arttırmak için İş'te Anne Projesi'nin hayata geçirildiğini, projenin olumlu sonuçlar vereceğine inandığını belirtti.

Haberin Devamı

Altunkaynak, yaptığı yazılı açıklamada, 100 Günlük İcraat Programı kapsamında uygulanacak projeyle annelerin işgücü piyasasına kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Proje kapsamında İŞKUR bünyesinde İş'te Anne Birimi oluşturulacağını, iş ve meslek danışmanları tarafından da kadınlara danışmanlık hizmeti sunulacağını kaydeden Altunkaynak, bu sayede annelerin İŞKUR tarafından en az yüzde 50 istihdam garantili mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarına yönlendirileceğini aktardı.

Açıklamasında İŞKUR olarak projeyi önemsediklerini ifade eden Altunkaynak, şunları kaydetti:

"Yalnızca 0-15 yaş arasında çocuğu olan kadınların yaralanabileceği projeden ayrıca kadınların evlatlık edindiği çocukları için de yararlanma hakkı bulunacak. Projeden yararlanan kadınlara kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 lira tutarında cep harçlığı ödenecek. Ayrıca eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanarak sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak. Ayrıca şartları taşıyan annelere aylık 400 lira çocuk bakım desteği verilecek. Kurs ve program sonunda bu kişilerin istihdamı için bireysel eylem planları oluşturularak istihdama katılmaları sağlanacak."