Gündem ÖSYM sınav takvimi yayımlandı! 2018-2019 sınav tarihleri...

ÖSYM sınav takvimi yayımlandı! 2018-2019 sınav tarihleri...

15.11.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

2019 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlara ilişkin 2019 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi yayınlandı. Yıl içerisinde gerçekleşecek olan sınav tarihleri, başvurular ve sonuçlara yönelik detaylı bilgi verildi.

ÖSYM sınav takvimi yayımlandı 2018-2019 sınav tarihleri...

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren ÖSYM'nin sınav takvimi belli oldu. MErak edilen sınav tarihleri, başvuru günlerinde son gün tarihleri ve heyecanla beklenen ssınav sonuçlarının tarihleri netleşti. Sınav takviminde bulunan resmi açıklama ise şu şekilde;

Haberin Devamı

" Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

* Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23:59'a kadar artırımlı olarak ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

* Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Binalarında) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.

*Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. "

Haberin Devamı

2019 ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yazarlar