Ekonomi ‘Otelcilikte devler ligine koşuyoruz’

‘Otelcilikte devler ligine koşuyoruz’

20.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dubai’de Rixos Premium’u açmak için dünya devleriyle yarıştıklarını söyleyen Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Hedefimiz şampiyonlar liginde yarışmak” dedi

‘Otelcilikte devler  ligine koşuyoruz’

Rixos Otel, haziran ayında Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki üçüncü oteli Rixos Premium Dubai’yi gözde tatil lokasyonu Jumeirah Beach Residence’da (JBR) hizmete açtı. Dünyanın en prestijli otelleriyle aynı bölgede 400 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen otel, kule şeklindeki ihtişamlı kristal tasarımı ile dikkat çekiyor. Açılışın üzerinden henüz iki ay geçmesine rağmen ciddi doluluk rakamlarına ulaştıklarını söyleyen Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Beklediğimizden çok daha yüksek bir yoğunluk var. 3-4 ay sonra bu seviyeye geleceğimizi düşünüyorduk ama kısa sürede bu seviyeye ulaştık. Günde 4-5 bin kişi içeri girip çıkıyor. Bölgede her geçen gün artan çok uluslu şirketlerle birlikte Rixos Premium Dubai, avantajlı konumu ve işbirliği yaptığı önemli markalarla Dubai’de öne çıkan tesislerden biri haline gelecek. Bu yatırımı yapmak için dünya devleriyle yarıştık. Burası bir otel değil bir yaşam merkezi” dedi.

Haberin Devamı

‘İşletmecilik önemli’

Antalya pazarından çıkan bir marka olarak yurtdışında önemli yatırımlara imza attıklarını belirten Tamince, “Bundan sonraki hedefimiz şampiyonlar liginde yarışmak. Buradan Asya Pasifik’e gitmek istiyoruz. Bahreyn için büyük bir kompleks anlaşması imzaladık. Bölgede konuştuğumuz daha büyük yatırımlar var. Antalya’da açtığımız Land of Lagends’e dünyanın çok büyük bir talep var. 10 yıl sonra dünyadaki rakipleriyle kafa kafaya getirmek istiyoruz. Bu bizim vizyon projemiz. Ben işime tutkuyla bağlıyım. Bu olacak” dedi. Rixos Premium Dubai’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tamince şöyle konuştu:

“Haliç yatırımımız belli bir noktaya getirdik. Birkaç ay içinde sizinle paylaşacağımız duruma gelir. Şehir otelciliğini çok istemiyoruz. Resort otelciliğini çok daha iyi yapıyoruz.

Haberin Devamı

Pasifik yatırımları için hayli bir yol aldık. Çin, Vietnam, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerde yatırım planlıyoruz. Yatırımın özelliğine göre yatırımcı da olabiliriz. Accor Grubu ile işletme tarafında işbirliğine gittik. 36 saatte bir otel açan bir grup, onların networkünden yararlanacağız. Birlikte birçok bölgede yatırım planlıyoruz. Rixos’u birlikte dünyada büyüteceğiz.”

‘Rekabet etmeye hazırız’

Rixos Hotels, 2018 yılında Abu Dabi ve Maldivler’e de açılarak Körfez ve Asya pazarlarındaki konumunu güçlendirecek
Rixos’un yurtiçi ve yurtdışındaki 27 otelinde yılda 1 milyon kişi konaklıyor. En güçlü pazarlarının Türkiye olduğunu söyleyen Fettah Tamince, BAE’nin 6 yılda 3 bin 500 yatakla ikinci büyük pazarları konumuna çıktığını belirtti.

Sahip oldukları otellerin çoğunun mülk sahibi olduklarını söyleyen Tamince, bunun ciddi bir mali yük getirdiğini belirtti. Bu nedenle işletmeye yoğunlaştıklarını söyleyen Tamince, “Artık dünya devleriyle rekabet edecek bilgi birikimi ve tecrübeye sahibiz. Bu işi iyi yapıyoruz. Dubai’deki bu yatırımda de yerel iki ortağımız var. İşletme tamamen bizim” dedi.

‘Otelcilikte devler  ligine koşuyoruz’

‘Turist sayısı değil destinasyon önemli’

Tamince iç pazara ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

“2017’de iç pazarda bir toparlanma var. Rusya pazarı çok iyi döndü. Körfez’de çok büyük bir artış var. Avrupa’da bir yavaşlama söz konusu. Fiyatlarda bir gerileme söz konusu. Önemli olan turist sayısını artırmak değil. Fiyatları artırmak. Elde ettiğimiz geliri artırmak. Destinasyon yönetimi bütün disiplinleri birlikte yönetmek çok önemli. Sahip olduğumuz kaynakları doğru yönetirsek ilk 3’e gideriz. Eksiğimiz yok fazlamız var. 4-5 aydır istikrarlı bir yükseliş var. Geçen yıl yaşamadığımız bir şey kalmadı. Bizim gösterdiğimiz başarıyı ikinci bir ülke gösteremez. Belki 2019 ve 2020’de 2014’te planladığımız hedeflere ulaşırız.”

Haberin Devamı

Türk markalarını birlikte götürüyor

Abu Dabi’de de 250 milyon dolarlık bir yatırımlarının sürdüğü kaydeden Tamince, 380 odalı otelin mart ayında açılacağını söyledi. Bölgede bir-iki tesis yatırımı daha planladıklarını söyleyen Fettah Tamince, BAE’de iç pazarın da çok güçlü olduğunu belirtti. Tamince, “Ülkede 9 milyon nüfus var ama 80 milyonluk İran’dan daha büyük bir ekonomik güce sahipler. Kişi başı gelir 60 bin dolar. Her hafta sonu insanlar farklı deneyimler yaşamak istiyor. Biz burada önemli bir alternatifiz” diye konuştu. Dubai’deki otel yatırımlarında ellerinden geldiğince yerli malzeme kullanmaya çalıştıklarını söyleyen Tamince, “Her Türk markasının bizimle birlikte tanınmasını istiyoruz. Yatağından nevresimine her şeyi buradan getiriyoruz” dedi.