Otomobil Otomotivde ilk çeyrek hedefi tuttu

Otomotivde ilk çeyrek hedefi tuttu

08.04.2013 - 00:12 | Son Güncellenme:

Türkiye otomotiv endüstrisi, bu yılın ilk çeyreğinde 5.1 milyar dolarlık ihracatla 2013 için koyduğu 20 milyar dolar dış satış hedefini yakalama konusunda olumlu bir tablo çizdi.

Otomotivde ilk çeyrek hedefi tuttu

Otomotiv endüstrisi, mart ayında ihracatta yüzde 2 daralarak bir milyar 870 milyon dolarlık dış satışla yine lider sektör olarak kalmayı da başardı.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB), mart ayı ihracat raporuna göre binek otomobil ihracatında artış yaşandı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, binek otomobil ihracatında son aylarda yaşanan artışların kendilerini sevindirdiğini, ancak diğer ürün gruplarındaki gerilemenin de bir o kadar üzücü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sabuncu, “Özellikle ticari araç ürün grubunda beklentilerimizin üzerindeki düşüş, bizi toplam ihracat anlamında olumsuz etkiledi. Ancak, yine de yılın ilk çeyreği dikkate alındığında elde etiğimiz 5.1 milyar dolar ihracatın bizi 2013’teki 20 milyar dolarlık hedefimize götüreceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Sabuncu, “Şubat ayında AB pazarına yönelik artış mart ayında tekrar eksiye dönmeseydi, önümüzü çok daha rahat görebilecektik. Bu gösterge, AB pazarındaki toparlanmanın zaman alacağını bir kez daha gösterdi” dedi.