Otomobil Rapid Spaceback’le ‘genç’leşecek

Rapid Spaceback’le ‘genç’leşecek

13.10.2013 - 22:58 | Son Güncellenme:

Çek üretici Skoda, model yelpazesini, Avrupa’da yüksek satış rakamlarına ulaşan orta sınıfta, Rapid Spaceback ile genişletiyor. Fabia ile Octavia arasında konumlanacak ve Skoda’nın ilk orta sınıf hatchback otomobili olan Rapid Spaceback, Türkiye’ye 2014’ün mart ayında ithal edilmeye başlanacak.

Rapid Spaceback’le ‘genç’leşecek


Skoda Türkiye Genel Müdürü Tolga Senyücel, Rapid Spaceback’le markayı genç kitlelere daha fazla yaymayı amaçladıklarını belirtirken, aracın donanımları ve özellikleriyle iddialı olacağının altını çizdi. Aracın, Türkiye’de 2014’ün mart ayında satışa sunulacağını hatırlatan Senyücel, “Türkiye her ne kadar sedan ülkesi olsa da, hatchbackler yükselişte. Gelecek yıl 1500 adetlik Rapid Spaceback satışı planlıyoruz. Rapid ailesi, böylelikle satışlarımızda yüzde 25 civarında paya sahip olacak” diye konuştu. Senyücel, ilk 9 aylık satış rakamlarına da değinerek, “8 bin 797 adetle geçen yılın yüzde 29 üzerinde bir satış performansı sergiledik. Rapid, Octavia ve Superb’in bunda etkisi büyük. Bu modellerden yüksek adetlerde sipariş vermemize karşın, yine de yoğun talebe cevap veremedik. Bu da bize yaklaşık 3 bin ilave satışa mal oldu” dedi.

Sınıfının en yenisi
Ön bölümü sedan Rapid ile aynı olan, ancak yan ve arka görünümüyle sportif ve dinamik bir duruş sergileyen Rapid Spaceback, orta sınıf hatchback modellerin en yenisi. Rapid Sedan’dan 18 cm kısa olmasına karşın arka koltuklardaki diz mesafesi, 64 mm ile sınıfının genişi.
Kişiselleştirme, bu otomobilin en önemli unsurlarından. İsteğe bağlı satın alınabilen yaklaşık 2 m2 genişlikteki panoramik cam tavan, yolculara ön camdan arka cama kadar kesintisiz bir manzara sunuyor. Panoramik tavan, uzatılmış arka camla birlikte alındığında ise cam alan daha da artıyor. Koyulaştırılmış ve uzatılmış arka cam, standart Rapid Spaceback’ten 10 cm daha aşağıda son buluyor.

Haberin Devamı

Rapid Spaceback’le ‘genç’leşecek

5 motor seçeneği...

Yeni Rapid Spaceback Türkiye’de üç benzinli ve iki dizel motor seçeneğiyle sunulacak. Bu motorlar, 75 ile 122 HP arasında güçlere sahip. Aracın giriş seviyesinde 5 ileri manuel şanzımanla donatılan 1.2 lt (75 HP) üç silindirli benzinli motor var. 1.2 lt TSI motor ise, 105 HP gücünde. Rapid Spaceback’in en güçlü benzinli motor seçeneğiyse 1.4 lt TSI 122 HP. Bu motor, 7 ileri DSG çift kavramalı otomatik vitesle satılacak.
Araçta iki dizel seçeneği de olacak. 1.6 lt TDI 90 HP’lik versiyon, 5 ileri manuel ya da 7 ileri DSG otomatik şanzımanla donatılabiliyor. 1.6 lt TDI 105 HP’lik motorsa 5 ileri manuel şanzımana sahip.