Otomobil Scirocco GTS ile atasını selamlıyor

Scirocco GTS ile atasını selamlıyor

13.05.2013 - 00:27 | Son Güncellenme:

Volkswagen’in efsanevi spor otomobili Scirocco, modern yorumuyla birlikte 1 milyon barajını aşarken, 80’li yıllara damgasını vurmuş GTS versiyonuyla da Türkiye yollarına çıktı.

Scirocco GTS ile atasını  selamlıyor


1974’te ilk kez piyasaya sunulan, 1992’deyse bantlara veda eden Scirocco, 16 yıl sonra tekrar doğmuştu. 1974-2013 arasında (yaklaşık 300 bini yeni Scirocco) toplam 1 milyon adet üretilen Scirocco, bu rakama ulaşmasını kutlamak amacıyla bir dizi özel model çıkarttı. Bunlardan en sportifi olan GTS ise, 1983’te piyasaya sunulan modelden ilham almış.
Sadece ‘Şeker Beyazı’
Motor kaputundan başlayan ve tavan üzerinden gelip bagaj kapağı üzerinde son bulan yarış şeritleriyle dikkat çeken GTS, sadece “Şeker Beyazı” renginde üretiliyor. Gövde rengiyle kontrast sağlayan kırmızı renkli dış dikiz aynaları, parlak cilalı ve siyah kontörlü 18-inçlik özel jantları ve parlak siyah krom egzoz çıkışlarıyla farklılık yaratan GTS, ayrıca özel tasarım ön ve arka tamponlara, yan eşiklere, difüzör ve ön çamurluklara yerleştirilen GTS logolarına sahip.
Siyah ve kırmızı renklerin hakim olduğu iç mekan ise, modelin sportif kişiliğini vurgularken, özel vites topuzuyla da dikkat çekiyor. 160 PS’lik 1.4 lt TSI çift beslemeli benzinli motora ve 7 ileri DSG şanzımana sahip Scirocco GTS, 34 bin 900 euro’luk fiyatla satılıyor.