Ekonomi Otomotivde ‘kadın’ çalışan çekme hamlesi

Otomotivde ‘kadın’ çalışan çekme hamlesi

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otomotiv sanayi daha fazla kadın çekmek için kolları sıvadı. Türkiye’de otomotiv sanayinde beyaz yakalılar içinde kadın çalışanlar yüzde 25 ile önemli bir oran yakalamış durumda.

Otomotivde ‘kadın’ çalışan çekme hamlesi

Otomotivde çalışan kadınların yüzde 57’si de bu sektörde olmaktan memnun olduğunu ifade ediyor. Otomotiv ana sanayinde Türkiye’de toplam çalışan sayısı 52 bin. 10 bini beyaz yakalı. Beyaz yakalılar arasında da kadın çalışan saysıı 2.850.

Haberin Devamı

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) ve otomotiv anasanayinde faaliyet gösteren OSD üyesi firmalarının desteği ile ‘Türkiye’de Otomotiv Sanayinde Kadın-Kadınları Otomotiv Dünyasına Çekmek ve Kariyer Yolunda Desteklemek’ başlığı ile bir rapor hazırlandı. Deloitte Türkiye öncülüğünde hazırlanan raporla otomotivde kadının yeri incelendi. Raporun tanıtımı için düzenlenen toplantıya, OSD Genel Sekreteri Osman Sever, Deloitte Türkiye Tüketim ve Endüstriyel Ürünler Endüstrisi Lideri Özkan Yıldırım, Koç Fiat Kredi Finansman A.Ş. Genel Müdürü Fidan Sevilmiş, Ford Otosan İK Direktörü Nursel Ölmez Ateş ve Mercedes-Benz Türk İK Direktörü Betül Çorbacıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Geniş kapsamlı

Özkan Yıldırım, otomotiv sanayi üretiminin yüzde 99’unu temsil eden şirketlerden toplam 1.143 beyaz yaka kadın çalışanın katıldığı geniş kapsamlı çalışmada elde edilen verilerle Türk kadınlarının otomotiv sanayinde konumlarının ötesinde batıdaki hemcinslerinin de durumlarıyla karşılaştırmasına yer verildiğini söyledi.

Haberin Devamı