Oturduğunuz Yerde Kilo Verin

Kim istemez ki bunu! Biliyorum böyle söyleyince kulağa tuhaf geliyor. Bir yandan inanmak istiyorsunuz, bir yandan da "bu kadarı da olmaz" diyorsunuz. Kilo vermek ya da kilo korumak için elbette belli bir çaba göstermek gerekiyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmek, düzenli egzersiz yapmak. Ama bazen yoğun çalışma temposunda ya da ev yaşamında 24 saat bile yetmeyebiliyor insana.

Peki bu kadar yoğun bir hayat sürdürürken, fazla kilolara karşı mücadele etmek ya da en azından sağlığımızı korumak için hiçbir şey yapmayacak mıyız? Elbette yapmak gerekir. Yeter ki ne yapmamız gerektiğini bilip, planlı programlı biçimde davranalım.

Haberin Devamı

Gün içinde bazı küçük ayrıntılara özen göstererek metabolizmayı hızlandırmak, yağ yakmak ve sağlıklı kiloya erişip onu korumak mümkün. Eğer günlük temponuz düzenli egzersiz yapmanıza ya da her öğünde özel yiyecekler hazırlamanıza imkan vermiyorsa kilo vermek ya da formda kalmak için yapılması gerekenleri kısaca anlatayım size. Bir başka deyişle "oturduğunuz yerde kilo vermenin" küçük sırlarını paylaşayım.

1- Yeni güne sağlıklı bir adım: Sabahları erken kalkmaya çalışın. Ama uyanır uyanmaz da hemen koyu kahveye ya da çaya sarılmayın. Bunların yerine içine bir dilim limon eklediğiniz bir bardak ılık su için. Bu, gece boyunca susuz kalan vücudunuz için faydalı öncelikle. Ayrıca bol su tüketmek yağ yakmanın, metabolizmayı hızlandırmanın ve toksinleri vücuttan atmanın en güzel yollarından biri.

2- Kahvaltıyla metabolizmayı hızlandırın: Aslında hiçbir öğünü atlamamanız gerekir. Ama en önemlisi kahvaltı! Güne enerjik başlamak ve sonraki öğüne kadar açlık krizine girmeden dayanmak için kahvaltı çok önemli. Ama hemen aklınıza kolayca elde edilip tüketilen poğaçalar, börekler gelmesin. Bunun yerine protein ağırlıklı bir kahvaltı hazırlayın kendinize. Haşlanmış yumurta bir seçenek olabilir ya da sebzeli bir omlet. Belki de yarım avokado. Doğru proteinlerle güne başlarsanız, metabolizmanızı hızlandırıp yağ yakmanız ve fazla kilolardan kurtulmanız daha kolay olur.

3- Soğuk duşu deneyin: Eğer kalp, tansiyon ya da başka bir sağlık sorununuz yoksa güne kısa bir soğuk duşla başlamak yağ yakımına yardımcı olur. Çünkü bu metabolizmanızın gün boyu daha hızlı çalışmasını ve daha fazla yağ yakmanızı sağlar.

Haberin Devamı

4- Hareketsiz kalmayın: Diyelim ki egzersiz yapacak vaktiniz yok. Ama siz yine de hareketsiz kalmayın. Bunun için elinize geçen her fırsatı değerlendirin hatta fırsat yaratın. Üstelik bunu yapmak çok basit. Asansör yerine merdiven tırmanın. Aracınızı biraz daha uzağa park edin, otobüsten iki durak önce inin.

5- Küvette keyif yapın: İşte bu ilginç bir ayrıntı. Podyumların bazı ünlü modellerinin güzellik ve formda kalma sırlarından biri de bu. Küvette "tuzlu su" keyfi yapın. Haftada en azından bir kez kaya tuzu ya da Himalaya tuzu eklediğiniz suyun içinde hiç değilse yarım saat keyif yapın. Böylece bedeniniz toksinlerden arınır, gün boyu yağ yakmanız hızlanır.