Dünya ‘Öyle görünüyor ki Kaşıkçı öldürüldü’

‘Öyle görünüyor ki Kaşıkçı öldürüldü’

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölüp ölmediği ile ilgili olarak, “Bana kesinlikle öyle geliyor. Bu çok üzücü” açıklamasını yaptı.

‘Öyle görünüyor ki Kaşıkçı öldürüldü’

“Çok büyük bir mücize olmazsa Kaşıkçı’nın öldüğünü kabul ediyorum. Bu, gelen tüm istihbaratlara dayanıyor” ifadelerini kullanan Trump, bu durumdan Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğunun ortaya çıkması halinde sonuçlarının ağır olacağını söyledi.

Haberin Devamı

72 saat süre

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, salı günü Suudi Arabistan’ta Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile yaptığı görüşmede, muhatabına muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sonuçlandırması için 72 saat süre verdiği iddia edildi.

ABD’de yayın yapan Axios internet sitesinin görüşme hakkında bilgisi olan bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, görüşmede Pompeo, Prens Selman’a Kaşıkçı olayında gerçeklerin ortaya çıkarılmaması halinde ülkenin uluslararası itibarının zedeleneceği uyarısında bulunarak, bu konudaki soruşturmanın 3 gün içinde sonuçlandırılmasını istedi. Yetkili, Pompeo’nun artan uluslararası baskı karşısında “zaman sınırına” özellikle vurgu yaptığını kaydetti.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Pompeo ise dün yaptığı açıklamada, Trump’a, “Cemal Kaşıkçı soruşturması konusunda ABD’nin Suudi Arabistan’a birkaç gün daha süre vermesi gerektiğini söylediğini” kaydetti.

Pompeo ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü, Erdoğan’ın bu konuda Türkiye’nin kendi soruşturmasını ciddi şekilde yürüttüğünü ve sonuçları Suudilerle de paylaşacaklarını söylediğini ifade etti.