Ekonomi Özal’ın köşkünde 1 milyon $ indirim

Özal’ın köşkünde 1 milyon $ indirim

11.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın Sarıyer’deki köşkü 1 milyon dolar indirimle 19 milyon dolarlık fiyatıyla yeni sahiplerini bekliyor. Köşkün satış fiyatı 15 Kasım’da 20 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Turgut Özal’ın ölümünden bir yıl sonra eşi Semra Özal köşke taşınmış ve 23 yıl boyunca burada ikamet etmişti. Semra Özal’ın bir süre önce köşkü boşaltarak oğlu Efe Özal’ın evine taşındığı ifade edildi.

Özal’ın köşkünde 1 milyon $ indirim

Büyükdere’deki köşk, Boğaziçi’ne 100 metre mesafede bulunuyor. Toplam 1000 metrekare arazi üzerinde konumlanan köşk, 4 kat ve 12 odadan oluşuyor. Salondaki antika şömine ile piyano ve 16-17’nci yüzyıldan kalma vitraylar köşkün yeni sahibine bırakılacak. 12 kişilik antika Fransız yemek takımı da köşkün yeni sahibine kalacak. Perdelerin üzerindeki altın varaklı el işçiliği süsler de köşkte kalacak.

Haberin Devamı

Kral Faruk’a ait olan ve Özal çiftinin Mısır’a gittiklerinde görüp çok beğendikleri, aileden bedeli karşılığında aldıkları koltuk takımları baba yadigarı kabul edildiği için satışa dahil edilmedi.

Açık yüzme havuzu

Köşkün satış danışmanlığını yapan Evrim Kırmızıtaş Başaran, köşkle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Köşkün içinde bir de açık yüzme havuzu bulunuyor. Kapalı alan toplamı 900 metrekareyi buluyor. Özel mermer kapılar köşke ayrı bir güzellik katıyor. Asma katta Turgut Özal’ın kütüphanesi yer alıyor. Katlar arasında ayrıca asansör de bulunuyor. Açık otopark mevcut. O yılların abartıdan uzak, sade ve şık anlayışına uygun bir köşk.”

Özal’ın köşkünde 1 milyon $ indirim

Yazarlar