Siyaset Başbakan Davutoğlu'ndan karikatür tepkisi

Başbakan Davutoğlu'ndan karikatür tepkisi

15.01.2015 - 09:44 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel ziyareti öncesi açıklama yaptı. Davutoğlu, "Hz. Peygambere hakarete izin vermeyiz" dedi. Başbakan Cizre'de öldürülen çocuk için "Emniyet görevlilerinin silahıyla öldürülmesi söz konusu değil" dedi, provokasyon değerlendirmesi yaptı.

Başbakan Davutoğlundan karikatür tepkisi

-Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın terör saldırılarına karşıyız.

Haberin Devamı

-Bu ülkede, Hz. Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz, bu çok açık ve net ilkesel tutumdur. Herkes bunu böyle bilmelidir. Bu konu ilgili basın kuruluşları nezdinde de izah edilmiştir.

-Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez. Hele hele bu bizim şahsiyetimizden, kişiliklerimizden çok daha büyük anlam taşıyan ve alemlere rahmet olan bir Peygamber'e, şahsiyete yönelik bir hakaret ise bu basın özgürlüğü değildir.

-Şahsına gelebilecek bir hakareti dahi müsamahayla, sabırla karşılayabilecek olan insanlar, Hazreti Peygamber'e bir hakaret olduğunda, onu, o ölçüde karşılamayacağı açıktır. Hal böyleyken, Türkiye'de bu hassasiyet varken, birileri Hazreti Peygambere hakaret niteliği taşıyan bir karikatürü, görüşü basıyorsa burada bir tahrik vardır."

Haberin Devamı

-Eğer böyle bir durum varsa, tahrik varsa, ortaya çıkabilecek her türlü güvenlik problemini önlemek için tedbir alırız. Herhangi bir çatışmayı, gerilimi önlemek için her türlü tedbiri alırız. Geçmişte yaşanan bazı acı olaylar gibi olayların yaşanmasına izin vermeyiz.

-Bu ülkede insanların Hz. Peygambere olan saygısını biliriz. Birisi tahrik yaparsa her türlü tedbiri alırız.

NETANYAHU'YA ÇOK SERT TEPKİ
Paris'te katliam yapan teröristler ne kadar insanlık suçu işlemişlerse, Gazze'de plajda oynayan çocukları hava bombardımanıyla katleden, binlerce evi yok eden, her fırsatta Filistinli'yi öldürmeyi neredeyse doğal hale getiren ve bizim için, Türkiye için ayrıca uluslararası sularda seyreden bir yardım gemisine operasyon yapıp vatandaşlarımızı katleden bir hükümetin başı olarak Netenyahu, aynı Paris katliamını yapan teröristler gibi insanlık suçu işlemiştir. Bundan kaçamaz."

CİZRE'DE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUK

-Cizre'de hayatını kaybeden çocukla ilgili, burada net olarak ifade etmek istiyorum; bunun, herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. Orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu."