Gündem Özer Atik kimdir? Özer Atik biyografisi

Özer Atik kimdir? Özer Atik biyografisi

24.05.2019 - 15:23 | Son Güncellenme:

Özer Atik, bu akşam ekrana gelecek olan Eser Yenenler Show'a konuk olacak. 1977 yılında Ankara'da dünyaya gelen Özer Atik, profesyonel olarak müzik çalışmalarına 1996 yılında başladı. İlk gayesi bu doğrultuda tiyatro için özgün müzik sahneleri bestelemek oldu. Peki Özer Atik kimdir, kaç yaşında?

Özer Atik kimdir Özer Atik biyografisi

ÖZER ATİK KİMDİR?

Haberin Devamı

Özer Atik, 5 Kasım 1977 yılında Kahramankazan Ankara'da dünyaya geldi. Piyanist ve ses sanatçısı olan Özer Atik müzik alanında ilk adımı 1996 yılında tiyatro için özgün sahne müzikleri besteleyerek başladı. Peki Özer Atik kimdir kaç yaşında?

Hayatı

Özer Atik 5 Kasım 1977 tarihinde Kahramankazan'da doğdu. Özel Doğuş Lisesi'ni 1995 yılında bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji bölümüne girdi.

Profesyonel müzik çalışmalarına 1996 yılında tiyatro için özgün sahne müzikleri besteleyerek başladı. Hadi Çaman Tiyatrosu'nda "Dostum" (çocuk oyunu) ve "Kelebekler Özgürdür" adlı oyunları müzikledikten sonra kısa bir süre Barış Oyuncuları ve Tiyatro Alkış'ta aranjör, enstrümanist, özgün sahne müziği bestecisi olarak çalıştı. Tüm bu yıllar süresince part time olarak müzik öğretmenliği yaptı.

Haberin Devamı

2004 - 2005 sezonunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sahneye koyduğu ilk çocuk oyunu olan "Palyaçolar"ın müziklerini yaptı, takip eden sezonda yine BKM için "Sizinkiler Dünya Kaç Bucak" adlı oyunun özgün sahne müziği bestecisi olarak çalıştı. Türkiye'nin önde gelen birçok ilaç firması için tanıtım filmi müzikleri, adaptasyonlar, lansman müzikleri üretti. Gökhan Gürek'le birlikte "Nazım Hikmet Belgeseli" ve "Operasyon Cennet" adlı televizyon filminin müziklerini besteledi.

Şarkı formunda beste çalışmalarına 1990'lı yılların başında başladı. En büyük tanınırlığını Komedi Dükkanı'nda piyanist olarak sağladı. İlk albümü "Yok Böyle Bir Şey"i 2008 yılında çıkardı. 2013'te Arkadaşım Hoşgeldin adlı komedi programında piyanist olarak yer aldı. Şu an da ise TolgShow adlı programda mesleğine devam etmektedir.