Yaşam Özgüven nasıl kazanılır?

Özgüven nasıl kazanılır?

13.03.2018 - 10:59 | Son Güncellenme:

Özgüven; kendiniz hakkında düşünceleriniz ve kendinizi ne kadar değerli gördüğünüzdür. Özgüven nasıl kazanılır merak ediyorsanız işe önce kendinizi sevmekle başlayın. Kendinizi sevin, kendinize vakit ayırın ve kendinize güvenin! Özgüven nasıl kazanılır sizler için ele almaya karar verdik. Özgüveniniz bir yerlere gizlenmiş olmalı, gelin onu açığa çıkaralım. Özgüven nasıl kazanılır sorusunun cevapları yazımızda…

Özgüven nasıl kazanılır

Özgüven kazanmak için kendiniz hakkında olumsuz düşüncelere kapılmayı bir kenara bırakmalısınız. Özgüven nasıl kazanılır sorunuzun ilk cevabı kendinizle barışık olmanız ve kendinizi ne olursa olsun motive edebilmenizdir. Özgüven sahibi kişilerin kendinden beklentileri gerçektir. Beklenti içine girdiği bazı gerçeklere zaman zaman ulaşamasalar da, bunun dünyanın sonu olmadığını bilir ve kendilerini hırpalamazlar. Özgüven nasıl kazanılır detaylandıralım…

Özgüven nasıl kazanılır?

Pozitif düşün

Hiç kimse mükemmel değil! Pozitif, gerçekçi ve çözüm getiren düşünceler dolansın zihninizde.
Özgüven hakkında sorun yaşayan kişiler kendilerini diğer insanlardan aşağı bir seviyede görürler. Buna bazen ilişkilerde reddedilmek bazen arkadaşlarıyla iletişim kuramamak bazen de yaptıkları bir işte başarısız olmak neden olabilir. Bilmeleri gerekir ki hiç kimse mükemmel değildir. Özgüven nasıl kazanılır sorunuza ilk cevap olarak düşüncelerinizi olumlu yönde değiştirmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Bir işe başlarken ‘’Yapamayacağım!’’ diyerek başlamayın. ‘’Tabii ki elimden geleni yapacağım’’ diye başlayın. Olmazsa da bunun için kendinizi üzmek yerine başarıya ulaşabilmek adına daha çok harekete geçin. Siz yaparsınız, olmuyorsa belki vakti gelmemiştir belki de doğru bir tercih değildir…

Her insanın kendine güvenemediği bazı durumlar vardır. Özgüveni yerinde dediğiniz insanların bile zaman zaman güvensizlik yaşadığı olaylar yada ruh halleri vardır. Bu normaldir, sonuçta her an birbirini tutmayabilir. Ancak sık sık değişen ruh hallerine alışmalı, bu durumun kalıcı olduğunu düşünüp kendinizi mutsuzlaştırmamalısınız.

‘’Düşüncelerinize dikkat edin kaderiniz olur.’’ Siz nasıl düşünürseniz hayatınıza o yönde isteyerek yada istemeyerek yön verirsiniz. İyi düşünün, her olumsuzlukta isyan edip pes etmek yerine yılmayan, ne istediğinden emin bir şekilde hedefe ilerleyen, kendi sorumluluklarını bilen, istemediği bir durumla karşılaştığında ‘’hayır’’ diyebilen bir birey olun.

Kültür seviyeni artır

Bilmediği bir konu hakkında kimse konuşamaz, e hal böyle olunca kendinizi geri planda görmeniz çok normal. Bu durumu kabullenip bir köşeye çekilmek yerine bu durumu kabullenin ve düzeltmek için okuyun, daha çok okuyun. Okudukça, bilgi edindikçe herhangi bir konu hakkında fikirleriniz çoğalacak ve özgüven nasıl kazanılır sorunuza cevabı kendiniz bulmuş olacaksınız.

Arkadaşlarında durum nasıl?

Arkadaşlar bireylerin şekillenmesinde öyle yada böyle bir şekilde etkin rol oynar. Moralinizi bozan, enerjini körelten, kendinden başka bir şeyi düşünmeyen arkadaşlara sahipseniz artık kendiniz için onlardan uzak durma vaktinizin geldiğini söylemek isteriz. Sizi dinleyen, iyiliğiniz için dürüstçe konuşan ve çaba gösteren, size kendinizi iyi hissettiren arkadaşlıklar özgüveninizi kazanmanızda güzel destekçilerdir.

Spor yapmalısın

Özgüven nasıl kazanılır diye bir yandan düşünürken bir yandan da spora başlayabilirsiniz. Aynaya baktığınızda vücudunuzda gördüğünüz değişimler, spor aracılığıyla tanışacağınız yeni insanlar, spor yaparken harcadığınız enerji size dinçlik olarak geri dönecektir emin olun. Spor hem bedeninizi hem de zihninizi yenileyecek ve daha mutlu, kendine güvenen birisi olmanızı sağlayacaktır.


Yazarlar