Cadde Özlem Kaymaz'ın oğlu Daniel’in ameliyatı iptal edildi

Özlem Kaymaz'ın oğlu Daniel’in ameliyatı iptal edildi

19.11.2018 - 11:55 | Son Güncellenme:

Eski Türkiye Güzeli Özlem Kaymaz, Nager sendromu olan oğlu Daniel’in çene ameliyatı için gittiği Hollanda’da hüsran yaşadı. Yoğun bakımda yer olmadığı için ertelenen ameliyat bu kez iptal edildi.

Özlem Kaymazın oğlu Daniel’in ameliyatı iptal edildi

Ameliyatın Daniel’in soluk borusundaki daralma nedeniyle iptal olduğunu belirten Özlem Kaymaz, sosyal medya hesabında “Yine Hollanda, yine fiyasko” şeklinde mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

Kaymaz, "Sevgili dostlar. Sabah saat 08.00'de Daniel’imizi ameliyat masasına yine ellerimle yatırdım. KBB doktoru bundan iki ay önce yaptığı endoskopi sonrası entübasyonun yapılabileceğine garanti vermişti. Narkoz altında iken bu işlem olmadan kimse ameliyat edilemez. İşte yaşanan hayati tehlike bu bizim için. Son anda gördükleri, nefes borusunda eskiden trakestominin takılı olduğu yerdeki daralma/içe çöküş bu işleme izin vermiyormuş. Üstte ise Nager sendromunun en belirgin problemi büyümeyen alt çene için tam sekiz yıl oldu ameliyatsız idare etme. Nefes yolunda iki farklı yerde büyük problem var. Hayata devam edebilmek için trakestomi açılmak zorunda ve akabinde çeneyi uzatma ameliyatına başlayıp yeniden trakestomi'den kurtulma savaşı vermek gerekecek. Hem de nefes borusunun onarılma ameliyatı zorunluluğu ile. Daniel’in akıl ve ruh sağlığı için anne ve baba birlikte onu masadan kaldırdık. Yine de geceyi yoğun bakımda geçirdi.Yeniden gırtlakta delik, tüpler, makinalar ve bir de üzerine çeneye yapılacak işlem.Mental, medikal ve lojistik olarak hazır olup yeniden Tedx’te anlattığım serüvenden bir bölüm yaşayacağız.Yine Hollanda yine büyük bir fiyasko.Hollanda’da şu ana kadar yapılmış başaralı tek ameliyatımız olmadı! Daniel’i Amerika’da yapılan ameliyatlar kurtardı.Biz yine yeniden alternatif çözümler üretip yine başaracağız. Kısa bir süre daha makinalar ile uyuyarak, daha az hareket ederek geçmek zorunda olsa da şükürler olsun. Dünyanın neresinde hangi ekip bu işi başarabilir araştırıp bulacağız. Zaman ile yarışarak, sevgi ile inanarak, vazgeçmeden. Dün bu haberler ile yıkılmış olsak da büyük yürekli bu küçük adamın yaşam sevinci her şeyi hak ediyor" notunu düştü.

Haberin Devamı

Özlem Kaymazın oğlu Daniel’in ameliyatı iptal edildi

Yazarlar