Dünya Pakistanda polis okuluna saldırı: 59 ölü

Pakistanda polis okuluna saldırı: 59 ölü

25.10.2016 - 00:58 | Son Güncellenme:

Kuetta'da polis adaylarının uyuduğu sırada koleji basan silahlı militanlar, içeride birçok kişiyi rehin aldı ve en az 59 öğrenci ile muhafız can verdi. Saatler süren çatışmanın ardından saldırganlar öldürüldü, saldırıyı IŞİD üstlendi.

Pakistanda polis okuluna saldırı: 59 ölü

Pakistan'ın güneybatısındaki Kuetta kentinde silahlı bir grup tarafından polis akademisine düzenlenen saldırıda en az 59 kişi hayatını kaybetti. Kanlı saldırıyı terör örgütü IŞİD internet sitesinden yaptığı açıklamayla üstlendi.

Haberin Devamı

Yetkililer, en az beş kişiden oluşan silahlı grubun polis akademisi binasına girerek ateş açtıklarını söyledi. Saldırganların üzerinde intihar bombası olduğu ve bazı öğrencileri rehin aldıkları bildirildi.

Olayın ardından başlatılan geniş çaplı operasyon saatler sürdü. Operasyon sonucunda saldırganlar ölü ele geçirildi. Operasyona Pakistan ordusu ve Cephe Askerleri de destek verdi.

Merkezde yaklaşık 200 polis adayı eğitim görüyordu. Saldırı, polis adaylarının uyuduğu bir sırada, gece saatlerinde gerçekleşti.

Saldırının sorumluluğunu ise Leşkeri Cengvi adlı örgüt üstlendi.

Kuetta kenti, daha önce ayrılıkçı grupların ve İslamcı örgütlerin saldırılarına hedef olan Belucistan eyaletinin idari başkenti. Ağustos ayında kentte düzenlenen bombalı saldırılarda en az 88 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Pakistan ordusu, Afganistan sınırı yakınlarında aşiretlerin kontrolü altında olan bölgelerde silahlı örgütlere yönelik operasyonlarını sürdürüyor.