Geri Dön

Pancar turşusu tarifi

Pancar turşusu, son günlerin en çok aranan turşu tarifleri arasında ilk sırada yer alıyor. Pancar turşusu hem sağlık açısından faydalı hem de lezzet açısından oldukça iyi bir besin. Pancar turşusu tarifi nedir, pancar turşusu nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz bilgilerimizden bulabilirsiniz. İşte pancar turşusu tarifimiz.

Pancar turşusu tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilogram kırmızı pancar
1 adet büyük boy kırmızı soğan
3 su bardağı üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı kaya tuzu
2-3 diş sarımsak
2 çay kaşığı tane karabiber ve kişniş tohumu

Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?

1.adım: Pancarları bol suda yıkayın. Ve kabuklarını çok ince bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın. Suyun önünde soyup ikiye böldüğünüz soğanı ise piyaz doğrayın. Ardından sarımsakları da temizleyip bütün olarak ayıklayın.

2.adım: Orta boy bir tencerede pancarlarınızın üzerini az geçecek şekilde su ekleyin. Turşuyu yaparken de bu suyu kullanacağınız için 5–10 dakika pancarlarla birlikte kaynayan bu suyu sakın dökmeyin.

3.adım: Sertliği giden pancarları süzerek ayrı bir kaba alın.

4.adım: Pancarları haşladığınız suya kaya tuzunu ve üzüm sirkesini ekleyip karıştırın. Su zaten sıcak olduğu için malzemeler eriyecektir.

5.adım: Cam kavanozunuza sarımsak ve kırmızı soğanları koyun ve kişniş tohumu ile karabiberi de ekleyin. Ardından pancarları koyun. Hazırda bekleyen salamura karışımını da ekleyerek kavanozunuzun ağzını çok sıkı bir şekilde kapatın.

6.adım: Güneş görmeyen bir yerde 6-7 gün muhafaza edin. 7. günün şafağında turşunuz yenmeye hazır.

Pancar turşusu tarifi doğru olarak hazırlandığında sağlık açısından bir çok fayda sağlamaktadır. Pancar turşusunun faydalarını sizler için araştırdık. İşte pancar turşusunun sağlığınıza olan faydaları…

Pancar turşusunun faydaları

1- Antioksidan deposu
Ham pancarın harika bir besin kaynağı olduğu ve kandaki oksijen seviyesini arttırdığı düşünülmektedir.
2- Uykusuzluk için birebir
Pancar içerisinde bol miktarda kolin bileşeni içermektedir. Kolin kas hareketi, zihinsel işlevler ve uykusuzluk problemleriyle savaşır.
3- Pancar anti kanser özellikleri ile tanınır ve bir çok kanser çeşidine yakalanmamak için bünyenin direncini arttırır. Pancarın içerdiği anti kanserojen bitkisel besinler kanserle mücadelede yardımcı olabilir.
4- Yapılan bir çok araştırma kabızlık sorunun giderilmesi ve ateş düşürücü özelliğinin olduğu yönünde umut verici bilimsel araştırmalar sonucu vardır.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber