Geri Dön

Pancarlı humus tarifi

Zeytinyağı, tahin ve taze sıkılmış limon suyunun da katkılarıyla haşlanmış nohuttan hazırlanan en güzel mezelerin başında gelir humus tarifi. Humusun birçok çeşidi vardır; pastırmalı, köz biberli veya pancarlı... Biz bugün sizin için humusu daha sağlıklı bir lezzete dönüştürerek, pancarlı humus tarifini paylaştık. Pancarlı humusunuzu, kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürebilir ya da dip sos olarak mısır cipsleri eşliğinde ikram edilebilirsiniz. İşte pancarlı humus tarifi... - Milliyet.com.tr Özel / Gülşah Karaman

Pancarlı humus tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 bardak haşlanmış pancar
-2 su bardağı haşlanmış nohut
-2 yemek kaşığı tahin
-2 diş sarımsak
-Yarım limon suyu
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz
-Kimyon

Üzeri için:
-Çörek otu

Pancarlı Humus Nasıl Yapılır?

-Öncelikle pancarları soyun ve kolay haşlanması için küçük parçalar halinde doğrayıp, suda haşlayın.

-Haşlanan pancarları soğuk suya koyun, böylece daha fazla kararmasını engelleyebilirsiniz.

-Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun ve bir rondoya koyun.

-İçerisine pancarı, sarımsağı ekleyin ve karıştırın.

-Daha sonra tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kimyonu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar robotta çekmeye devam edin.

-Eğer çekmekte zorlanıyorsanız, biraz su ekleyebilirsiniz.

-Oluşan pancarlı humusu bir tabağa alın ve üzerine çörek otu gezdirin.

Püf noktası: Haşlanmış nohutların kabuklarını mutlaka soymayı ihmal etmeyin, yoksa humusu yerken, ağıza gelen kabuklar hoş olmayabilir. Haşlanmış nohutların tek tek ayıklanması gözünüzü korkutmasın. Avuç içinizde hafifçe ovalayarak kabukların kolayca sıyrılmasını sağlayabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber