Geri Dön

Pandispanya Keki Tarifi

Pandispanya keki nasıl yapılır sorusu pasta severler için oldukça merak edilen sorular arasında yer alır. Sizde pastanelerde satılan pastalar gibi enfes ve yumuşacık kekli pastalar yapmak istiyorsanız bu tarifimizi kaçırmayın! Peki, pandispanya keki nasıl yapılır? İşte pandispanya keki tarifi...

Pandispanya Keki Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 yumurta (mutlaka oda sıcaklığında olmalı)
1.5 su bardağı toz seker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı sıcak su

Pandispanya Keki Nasıl Yapılır?

Pandispanya keki nasıl yapılır sorusu pasta hayranları tarafından oldukça merak edilen sorular arasında yer alıyor. Pastanelerde satılan enfes lezzette pastalar hazırlamak istiyorsanız ilk olarak pandispanyanın nasıl yapıldığını öğrenmeniz gerekir. Pandispanya hamuru yaparken belli başlı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde hamurunuz söner ve bisküvi gibi olur. Eğer pandispanya hamurunuzun yumuşacık ve ağızda dağılan bir pandispanya elde etmek istiyorsanız birazdan vereceğimiz talimatlara harfiyen uymanız gerekir. Peki, pandispanya keki nasıl yapılır? İşte yapım aşamaları ve püf noktaları... 

1. adım: Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır. Şekerin yarısı sarılarla krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Ardından içine un, nişasta, vanilya, kabartma tozu, sıcak su eklenerek çırpılır.

2. adım: Şekerin kalan yarısı yumurta aklarına eklenerek uzun süre katılaşıp bembeyaz olana kadar çırpılır. Yumurta beyazları 2-3 kerede diğer karışıma eklenir (tek seferde eklemeyin) spatula yardımıyla aynı yöne doğru karıştırılır.

3. adım: Asla çırpmayın, yumurta beyazlarının sönmemesi gerekiyor. Kalıba aktarılıp 180 derece önceden ısınmış fırında kapağı hiç açılmadan pişirilir. (Kalıbın kenarlarını yağlamıyoruz, altına yağlı kağıdı yerleştirip videodaki gibi sekil verirseniz kenarlardan kaçmayacaktır.)

4. adım: 50 dakika fırında pişirin. Kürdanla kontrol edilip fırından alın. Izgaranın üstüne ters şekilde konarak soğumasını bekleyin.

5. adım: Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla çıkarın. 1 gün bekletirseniz daha kolay kesip şekil verebilirsiniz. Ayrıca streç filme sarıp dondurabilir ya da buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz.

Pandispanya keki püf noktaları nelerdir?

Pandispanya hamuru hazırlarken bir takım püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Size vereceğimiz malzemelerin ölçülerine uyduğunuzda ve püf noktalarına dikkat ettiğinizde pandispanya hamurunuz tam istediğiniz kıvamda olacaktır.

- Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmeniz gerekir.
- Yumurta ve şeker iyice çırpılmalıdır.
- Yumurta ve şekeri çırparken beyaz açık sarı renk olana kadar çırpmanız gerekmektedir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber