Alternatif Tıp Papatya çayının faydaları

Papatya çayının faydaları

05.02.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

Siyah çay ve yeşil çaydan sonra kullanımı artan çaylardan biride papatya çayıdır.Genellikle sakinleştirici etkisi ile bilinen papatya çayının birçok faydası vardır. Özellikle sinir ve stresin yoğun olduğu dönemlerde tercih edilebilir.

Papatya çayının faydaları

Papatyaçayı sakinleştirici özelliğe sahiptir.Sinir ve stresi uzaklaştırarak rahatlamaya yardımcı olur. Bunun yanında gribe ve soğuk algınlığına iyi geldiği de söylenmektedir.Doğal antibiyotik olarak kabul edilebilir.

Haberin Devamı

Hazımsızlığa iyi geldiği, bağırsakları rahatlattığı ve idrar söktürücü olarak işe yaradığı görülmektedir.Gargara yapılarak kullanımında boğaz ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.Kadınların regl dönemindeki huzursuzluğunu gidererek yatıştırır ve ağrılar ile krampların azalmasına yardımcı olur.Kas gevşetici görevi üstlenerek krampların azalmasını sağlar.Âdet düzensizliğini giderdiği de söylenmektedir.

Migrene doğal çözüm

Papatya çayı migrene iyigelir. Yapılan araştırmalar sonucunda düzenli kullanımda başlangıç seviyesindeki migreni iyileştirdiği görülmektedir.Ayrıca sinüzite de iyi geldiği bilinir.

Papatyanın içerdiği antioksidanlar yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Toksinleri attığı ve ödem söktürdüğü için zayıflamaya da etkisi olan bir bitkidir.Diyet yaparken günde bir bardak papatya çayı hem sizi sakinleştirirken hem de zayıflamanızı sağlar.

Haberin Devamı

Papatya çayının uykuya yardımcı olduğu görülmektedir.Özellikle uyku problemi yaşayanlar papatya çayı tüketebilirler. Kan şekerini normal seviyede tutmaya da yardımcı olur. Diyabet hastalarının hekim kontrolünde olması şartıyla papatya çayı içmesi faydalı olabilir.

Saçlara ve cilde iyi geliyor

Papatya çayının saç sağlığına da faydası bulunmaktadır. Kepek oluşumunu engeller ve saç derisini korur. Bu sayede saç dökülmesinin önüne geçebilmeye yardımcı olur.

Papatyanın her cilt türüne iyi gelen bir yapısı vardır. Göz altı morluklarına ve şişmelerin azalmasına yardımcı olur. Cildin yenilenmesine, sivilce oluşumunun azalmasına ve cildin sağlıklı görünmesine etki eder. Cildi temizler ve yumuşatarak hoş görünmesine katkı sağlar.

Papatya çayı mide bulantısına iyi gelir. Bunun yanında romatizmal ağrılara iyi geldiği de gözlemlenmiştir.Sırt ve bel ağrılarına doğal bir çözüm olması, diş ağrılarına ve diş eti hastalıklarına da çözüm niteliği taşıması, papatyanın kullanım alanlarını genişletir.

Papatya çayı nasıl hazırlanır?
2-3 yemek kaşığı kurutulmuş papatyanın üzerine kaynatılmış su ekleyerek 3-5 dakika demleyin. Dikkatlice süzdükten sonra dilerseniz balla tatlandırıp içebilirsiniz.

Haberin Devamı

Papatya çayını kolaylıkla temin edebileceğiniz gibi kendinizde toplayıp kurutabilirsiniz. Papatyalarınızıkuruttuktansonra cam kavanozda ve ışık almayan bir yerde muhafaza etmeyi unutmayın.Marketlerde satılan poşet çay şeklinde olan papatya çaylarındansa aktarlarda bulunan yada kendi kuruttuğunuz papatyaları tercih edin.

Yazarlar