Geri Dön

Papaz yahnisi tarifi

Papaz yahnisi tarifine et yemeği sevenler bayılacaklar. Arpacık soğanı ve etin bir araya gelerek mükemmel bir lezzet oluşturduğu papaz yahnisi tarifine bayılacaksınız. Papaz yahnisi tarifini henüz denemediyseniz sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz papaz yahnisi tarifine göz atabilirsiniz.

Papaz yahnisi tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg dana kuşbaşı
25-30 arpacık
soğan
10 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
1.5 su bardağı su
5 çorba kaşığı sirke
15O g tereyağı

Hamuru için:
1 su bardağı un
Su

Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?

Etleri yıkayıp, toprak bir tencerenin dibine dizin. Arpacık soğanları, diş sarımsakları, tuzu, biberi ve kimyonu etin üzerine ekleyin. 1.5 bardak suyu koyup, sirkeyi gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın.

Ayrı bir kapta unu yeteri kadar su ile karıştırarak hamur yapın. Bu hamuru kapağın tencereyle birleştiği kısmın çevresine sıvayın. Buhar sızmasını engellemek için hamurun üzerini yağlı fırın kağıdıyla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1.5 saat kadar pişirin. Yahniyi fırından alıp birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Hamurunu kırarak tencerenin kapağını açın ve sıcak servis yapın.

Papaz yahnisinin içerisinde bulunan arpacık soğanının sağlık açısından çeşitli faydaları bulunmaktadır. Arpacık soğanının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Kökeninin M.Ö 2000 yılına ve Çin’e dayandığı düşünülen arpacık soğanı Akdeniz, Fransız, Amerikan ve Flaman mutfağında başlıca ürün olmuştur. Bunlar tat katmak için salatalarda, kızartmalarda ve soslarda kullanılır ve düşük kalorili, yağsız bir sebzedir.

Ayrıca arpacık soğanları vücudu koruyan ve kanser, kalp hastalığı ve diyabet hastalığı riskini azaltan, sebze ve meyvelerden elde edilebilen bir tür antioksidan olan flavonoid de içerir(Sarımsak, pırasa ve soğan da kansere karşı koyan besinlerdir).

Ayrıca bir çorba kaşığı kıyılmış arpacık soğanı potasyum, A vitamini ve folat bakımından oldukça zengindir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber