Gündem Papazların maaşını devlet ödesin önerisi

Papazların maaşını devlet ödesin önerisi

06.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsman), Türkiye’de görev yapan papazlara devlet tarafından maaş ödenmesi konusunda olumlu görüş bildirdi.

Papazların maaşını devlet ödesin önerisi

İstanbul Boyacıköy Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Nazaret Özsahakyan, Türkiye’de görev yapan papazların maaşlarının devlet tarafından ödenmesi için 2014 yılının Ocak ayında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapısını çaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı; Özsahakyan’ın başvurusuna olumsuz yanıt verdi. Özsahakyan; son çare olarak ‘Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kapısını çaldı. Ombudsman’dan Özsahakyan’ı sevindiren yanıt geçtiğimiz Perşembe günü geldi.

Haberin Devamı


Vatandaşlık hakkı

Ombudsman Kilise Din Görevlisinin Maaşının Ödenmesi Hakkında verdiği Tavsiye Kararı’nda Özsahakyan’ın başvurusunu haklı bularak, mağduriyetin giderilmesi için Başbakanlığa tavsiyede bulundu. Ombudsmanlık, gayrimüslim azınlığa mensup vatandaşların taleplerinin öncelikle ve esas olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan kaynaklanan haklar kapsamında değerlendirilmesi gerektiği tespitinde bulundu.


Başbakanlığa tavsiye yazısında ise “Azınlık cemaat vakıflarına; cemaat mevcudu, talebin mahiyeti gözetilerek ihtiyaçlarının yeterli bir şekilde karşılanması hususunda gayrimüslim azınlıklara mensup vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılanmasına yönelik olarak; mevzuat değişikliğine gidilerek mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı


Kararı sevinçle karşılayan Özsahakyan ise “Papaz maaşı 3 bin 400 lira. Tek bir kilise olarak papaz maaşı ödeyemiyoruz. Devlet baba büyüklüğünü gösterirse bizi mutlu eder” dedi.


Papazların maaşını devlet ödesin önerisi


Ombudsman, İstanbul Boyacıköy Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Nazaret Özsahakyan’ın (üstte) başvurusunu haklı buldu.