Gündem ‘Para değil, anlatmak istediğin önemli’

‘Para değil, anlatmak istediğin önemli’

22.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Pera Film, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle Oscar ödüllü Bosna Hersekli yönetmen Danis Tanovic’in filmlerinden bir seçkiyi 28 Ekim’e dek izleyiciyle buluşturuyor. ‘Belleğin Mirası: Danis Tanovic’ adlı program kapsamında 18 Ekim’de yönetmenin ilk filmi ‘Tarafsız Bölge’ (No Man’s Land) izleyiciyle buluştu.

‘Para değil, anlatmak  istediğin önemli’

En İyi Yabancı Dilde Film dalında Oscar ödüllü 2001 yapımı filmin gösteriminin ardından Tanovic, sinema yazarı Berke Göl ile bir sinema sohbeti gerçekleştirdi. Tanovic, bu filmi Bosna Hersek’te göstermenin kendisi için sevinç verici olduğunu ifade etti. Filmin senaryosunu mülteci olduğu Fransa’da kaleme aldığını ifade eden Tanovic, çok kısa sürede filme beş yapımcı bulduğunu, iyi senaryoların yapımcı bulmakta zorlanmadığını ifade etti. Tanovic, defalarca ziyaret ettiği İstanbul’a duyduğu ilgiyi anlattı:

Haberin Devamı

“Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Uzak’ından beri İstanbul’u çok seviyorum. ‘Uzak’ Cannes’dayken jürideydim ve Altın Palmiye alması için uğraştım, onun hakkıydı. Şehre sevgimden bir gün burada bir film çekmek isterim.”