Ekonomi Para kaçıranı affetmeyiz

Para kaçıranı affetmeyiz

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bu ülkenin ve bu milletin imkânlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Yurtdışına varlık kaçıran varsa, böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın affetmeyiz” dedi.

Para kaçıranı affetmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde birilerinin ısrarla Türkiye’deki kimi firmaların ve iş adamlarının varlıklarını yurtdışına çıkardığı yönünde tezviratlar ürettiğini belirterek, “Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul’da düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan, “Ülkemizde işadamlarının meseleleriyle bu kadar yakından ilgilenen ve yurt dışı temaslarında kendilerini bu kadar önde tutan bilmiyorum, bundan önce böyle bir Cumhurbaşkanı oldu mu olmadı mı, yaptığım tespitlere göre yok” diye konuştu.

İşadamları arasında asla ayrımcılık yapmadıklarını ifade eden Erdoğan, “Biz isimlerle, bu isimlerin meşrepleriyle, fikirleriyle, kökenleriyle, siyasi duruşlarıyla ilgilenmiyoruz. Onların sadece Türk iş adamı olması bizim için yeter sebeptir. Bizim için önemli olan önümüze getirilen konunun, ülkemiz için milletimiz için devletimiz için taşıdığı ehemmiyettir” dedi. Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KİMSE KUSURA BAKMASIN: Biz bugüne kadar ülkemizde yapılan yatırımlar kadar kendi iş adamlarımızın yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımlarla da iftihar ettik. Bugün yurtdışında 233 milyar dolar varlığı olan bir ülke durumundayız. Afrika’dan Balkanlar’a kadar gittiğimiz her yere iş adamlarımızın yatırımlarını izliyor, destekliyor, teşvik ediyoruz. Dünyanın dört bir yanında yatırıma girişen markalarımızın her birine bayrak taşıyıcı kuruluşlarımız gözüyle bakıyoruz. Ancak her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz.

ELİMİZ YAKALARINDA: Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşımızın eli, böylesi bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada, hem de öteki dünyada yakasında olacaktır. Bu ülkenin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bir kez daha söylüyorum. Bu sözlerim yurtdışında yatırım yapana değil, yurt dışına varlık kaçıranlar varsa onlaradır. Böyle davranışın hiçbir makul geçerli izahı olamaz.

PARASINI YASTIK EDENLER: Ülkesini ve devletini karalayarak yurtdışına gidenler çıkabiliyorsa orada başka problem var demektir. İş yapmak, para kazanmak bir noktaya kadar kişisel ihtiyaçlar içindir. Bu aşamadan sonra atılan her adımın ülkeye ve millete karşı sorumluluk boyutu vardır. Sadece kazanmak, daha çok kazanmak gibi fasit dairenin içine giren işadamı bu sorumluluğunun farkında değil demektir. Mesele para kazanmak değil, kazanılan parayla ne yapıldığıdır. Ülkenin yatırıma ihtiyacı olduğu bir dönemde iş adamı parasını yastık edip üstünde uyumayı tercih ediyorsa, sorumluluklarının farkında olup olmadığını düşünmesi lazım. Hele hele parasını alıp yurtdışına gidene zaten söyleyecek sözümüz kalmıyor.

Haberin Devamı

‘Şikâyeti olan varsa’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de kimsenin çözülemeyecek sorunu yoktur. İşadamlarımızın önünü açmanın gayreti içinde oldum. Bir şikayet varsa direkt bana ulaşması mümkündür. Önemli olan bu tür sıkıntıların muhataplarına iletilmesi. Buna rağmen netice alamayan varsa işte ben buradayım” dedi.

‘Yerli otoda’ imza yakında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin yerli ve milli otomobilinde artık imza safhasına geldik. Arkadaşlarımız imzalarını atacak. Süratle ortak şirket kurularak yola çıkılacak. Hayırlı uğurlu olur inşallah” dedi.