Gündem ‘Parafım varsa bile tamamen yasaldır’

‘Parafım varsa bile tamamen yasaldır’

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de AVM’de yakalanan FETÖ’nün ‘kaset kumpasçısı’ eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven, bazı dinleme kararlarında imzasının olup olmadığını hatırlamadığını söyledi.

‘Parafım varsa bile tamamen yasaldır’

FETÖ/PDY’nin “altın çocuklar”ından ve siyasilere kaset kumpası davasının firari sanıklarından olan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven, Eskişehir’de gözaltına alınmasının ardından Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimatla ifade verdi.

Haberin Devamı

SEGBİS üzerinden verdiği ifadesinde, hakkındaki iddiaları reddeden Güven, “Ben herhangi bir terör örgütüne üye değilim, terörist değilim, herhangi bir örgütü yönetmedim. Bu konuyla ilgili de tarafıma açık ve net deliller sunulmasını talep ediyorum.” dedi.

‘İçeriği bilmiyorum’

Daha önce yargılandığı dava dosyalarında detaylı ifade verdiğini, ancak davaları takip eden avukatlarının süreç içinde çeşitli nedenlerle tutuklanması nedeniyle davaları takip edemediğini ve adil yargılama hakkını kullanamadığını öne süren Güven şunları söyledi: “Dosyalar ne durumdadır, dosyaların içeriği nedir? Henüz bilmiyorum. Bana isnat edilen suçlamaları da, detaylarını da bilmiyorum. Ben de basından takip ettiğim kadarıyla, bu suçları okuyorum. Ama dosyaların içeriğini bilmiyorum”

Haberin Devamı

Ümit Özdağ, Ahmet Hurşit Tolon, Burhan Yazar, Hasan Çoşkun, Serhat Kemal Yılmaz, Muzaffer Yılmaz gibi isimlerle ilgili alınan dinleme kararlarında parafı olmasıyla ilgili soru üzerine, Güven, 2012’de emniyet istihbarattan ayrıldığını ve olayın üzerinden 6 yıl geçtiğini belirterek “saydığınız isimlerden hiçbirisini hatırlamıyorum, hiçbiriyle ilgili bir çalışma yapmadım” diye konuştu. Söz konusu dinleme kararlarında imzasının olup olmadığını hatırlamadığını belirten Güven, “Parafım varsa bile yapılan işlemler tamamen yasal, kanunun bana verdiği yetkiye göre yapmış olduğum çalışmalardır” diye konuştu.

Güven’in 2015 yılındaki sosyal medya paylaşımlarında, “Öğrenin şu operasyon yapmayı artık” gibi alaycı yaklaşımla meslektaşlarını küçük gördüğü belirlendi. 23 Ağustos 2016’dan itibaren hakkında yakalama kararı bulunan Güven’in Twitter hesabından “Merak etmeyin teslim olacağız” ifadelerini kullandığı belirlendi. l Ankara-Eskİşehir AA