Ekonomi Paranın ne önemi var mühim olan vizyon!

Paranın ne önemi var mühim olan vizyon!

26.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dijital dönüşümden halkla ilişkiler ve reklamcılık sektörü de nasibini alıyor. Para yerine vizyonun ve inovasyonun peşinden koşan kazanıyor

Paranın ne önemi var mühim olan vizyon

Teknoloji halkla ilişkiler ve reklamcılık sektörünü de hızla dönüştürüyor. Bu dönüşüm dün Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen Dijital Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Dijital mecralarda pazarlamanın püf noktalarının paylaşıldığı zirvede para yerine vizyon ve inovasyonla öne geçmenin önemi vurgulandı.

Haberin Devamı

Milliyet gazetesinin de medya sponsorluğunu üstlendiği zirvede, dijital dünyanın gelişim sürecinde halkla ilişkiler ve reklamcılık sektörlerinin geçirdiği değişim konuşuldu. Yeditepe Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Duygu Aydın Aslaner ve Dr. Öğretim Üyesi A. Gökçe Aslaner’in koordinatörlüğünde Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümleri öğrencileri tarafından düzenlenen zirveye, ulusal ve uluslararası birçok şirketin yöneticisi ve dijital ajanslar katıldı.

8 saniyeniz var!

Paranın yerine vizyonun ve inovasyonun peşinden koşmanın önemine değinen PepsiCo Türkiye Dijital Pazarlama ve PEP Creative Studio Yöneticisi Volkan Budak, “Her zaman bakış açınızı değiştirin, meraklı olun ve en önemlisi ne olursa olsun sevdiğiniz işi yapın. Her zaman yaptığınız iletişimin temelinde insan olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Son araştırmalara göre bireylerin dikkat sürelerinin 8 saniye olduğunu belirten Budak, bu nedenle tüketiciler için dikkatli pazarlamalarda 5 saniyelik videolar üretildiğini açıkladı.

İçerik endişesi

Sesli asistanların halkla ilişkilerde veya reklam içeriklerinde değişikliğe neden olacağını söyleyen Milliyet Pembenar Yazarı Serap Torun, “Türkiye’de dijital reklam harcamaları 1.213 milyon TL. Genellikle çocuk ürünleri satan markalar YouTube’daki içeriklerin denetimsizliği nedeniyle buraya reklam vermiyor” dedi.

Özellikle gazetelerde aplikasyon kullanmakla ilgili sorunlar olduğunu dile getiren Torun, her meslekte teknoloji bilmenin önemine değindi.

Paranın ne önemi var mühim olan vizyon
Hesabım çalınır mı? Korkusu

Türkiye’nin sosyal medyada en fazla içerik paylaşan ve vakit harcayan ülkelerden biri olduğunu söyleyen Huawei Türkiye Dijital Pazarlama Müdürü Kemal Çifci, “Türkler teknoloji ve sosyal medyayı çok seviyor. Kültürel kodlar sayesinde sosyal medyada çok da yabancılık çekilmiyor” dedi.

Çifci, insanların önceden hırsızlıktan korkarken şimdilerde ise sosyal medya hesaplarının ele geçirilmesinden korkar olduğunu ifade etti. Enerjisa Müşteri Deneyimi Takım Yöneticisi Elif Baydar, Muse İstanbul CEO’su Serdar Ekrem Şirin, Gorilla Animasyon Stüdyosu Kurucusu Fatih Sinan Şimşek ve Digital Age Yazı İşleri Müdürü Savaş Önemli gibi profesyoneller de konuşmacı olarak zirvede yer aldı.