Geri Dön

Patlıcan turşusu tarifi

Kışın yemeklerin yanında severek tüketilen yiyeceklerden biriside patlıcan turşusu… Özellikle tarhana çorbasının yanında muhteşem bir ikili oluyor. Patlıcan turşusu tarifi arıyorsanız ve ne yaparsanız yapın patlıcan turşusu kıvamını bir türlü tutturamıyorsanız vermiş olduğumuz patlıcan turşusu tarifine göz atabilirsiniz.

Patlıcan turşusu tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg ufak boylarda patlıcan
1 adet havuç
2 adet kırmızıbiber
Ufak beyaz lahana
1 adet sarımsak (1 baş kısmı)
Kereviz sapı
Yarım demetten az maydanoz
2 bardak sirke
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 çorba kaşığı nohut

Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır?

Patlıcanların baş kısımlarını kesin. Üzerindeki yeşil saplarını ayırın. Kesilebilecek kıvama gelene kadar patlıcanları haşlayın. Çok yumuşak olmamasına dikkat edin. İç harcına maydanoz, lahana, kırmızı biber ve kereviz sapını ilave edin. Bütün malzemeleri beraber harmanlayın.

Daha sonra iç harcını patlıcanların içerisine ekleyin. Patlıcanları bağlayabilmek için maydanoz saplarını kullanmanız gerekecek. Bunun için maydanoz saplarını sıcak suca batırıp çıkartın. Daha sonra maydanoz sapları ile patlıcanlarınızın iç harcı dökülmeyecek şekilde bağlayın.

Doldurmuş olduğunuz patlıcanları cam ve geniş bir kavanoz içerisine yerleştirin. Daha sonra 2 su bardağı sıcak su içerisine 1 çorba kaşığı limon tuzu, bir çorba kaşığı kaya tuzu ekleyip eritin.
Ve turşu kavanozunuzun içerisine boşaltın.

Daha sonra 2 litre olan kavanozunuzun içerisine 2 bardak sirke ilave edin. Kapağını kapatıp ışık almayan bir ortamda bir hafta kadar bekletin.

1 haftanızın sonunda patlıcan turşunuz hazır!

Afiyet olsun…

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber